29 november 2019

OSC Lille voetbalshirt 75 jarig bestaan 1944-2019

De tegenstander van Ajax in de Champions League, OSC Lille, bestaat dit jaar 75 jaar en heeft daags na het verlies van de Amsterdammers een speciaal voetbalshirt gelanceerd ter ere van het 75 jarig bestaan van ''Les Dogues.'' De club van trainer Christophe Galtier ontstond in 1944 na een fusie tussen Olympique Lillois en Sporting Club Fivois. Het nieuwe voetbalshirt is door New Balance geproduceerd. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2016 de kledingsponsor van OSC Lille.

OSC Lille voetbalshirt 75 jarig bestaan

Het OSC Lille voetbalshirt ter ere van het 75 jarig bestaan heeft een heerlijke retro look. Het voetbalshirt is overwegend wit en bevat een polo kraag met twee knopen. Verder wordt het tenue gekenmerkt door de v-baan over de borst. In deze baan is een print verwerkt van de Franse lelie uit het logo van de club. De Franse lelie (fleur-de lis) is ook onderdeel van het wapen van de stad Lille. In plaats van het moderne logo van de Franse club is het wapen van de stad gebruikt als logo op het midden van de borst. Onder dit logo staat het logo van New Balance in het wit. Ook de onderkant van het tenue bevat een label met daarin de logo's van de voorgangers van Lille: Olympique Lillois en Sporting Club Fivois. Bovendien is het wapen van de stad in dit label verwerkt. Het tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. De kousen van het tenue zijn ook donkerblauw met aan de bovenkant een witte band.

We hebben ook nog een reactie van Algemeen Directeur Marc Ingla: ''Ik ben trots op onze prestaties in het verleden en kijk uit naar de toekomst. Met dit nieuwe tenue wilden we iets exceptioneels. Om die reden is het voetbalshirt maar beperkt geproduceerd. Het tenue is een ode aan de eerste jaren van de club, de jaren die we nog steeds heel erg koesteren. Onze fans kunnen met dit voetbalshirt hun liefde voor de OSC Lille tentoon stellen.'' Van het special edition tenue van OSC Lille zijn slechts 1944 items geproduceerd en dit shirt wordt door de club gedragen in de wedstrijd tegen Dijon op 30 november. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue.

OSC Lille voetbalshirt kopen

Dit OSC Lille voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële fanshop van de Franse club. Ben je op zoek naar andere tenues van Lille? Check het dan onder andere in de onderstaande shops! Hier bestel je al Lille shirts vanaf € 24,95! Directe levering!

Scoor je Lille OSC voetbalshirt in deze SHOP!

of DEZE WEBWINKEL (inclusief goedkope t-shirts)