OSC Lille en New Balance verlengen contract voor meerdere seizoenen

OSC Lille en New Balance hebben het contract voor een lange termijn verlengd. Het Amerikaanse sportmerk is al sinds 2016 de kledingsponsor van ''Les Dogues'' en blijft dit in ieder geval nog een aantal jaar. Hoeveel seizoenen dit betreft, is door beide partijen niet bekend gemaakt. Zeker is dat het om één van de langstlopende kledingsponsorcontracten gaat in de historie van de Franse topclub. Beide partijen hebben bovendien geen uitspraken gedaan over welk bedrag er met de nieuwe deal gemoeid is. Wel zijn er een aantal andere details uit het contract duidelijk.

New Balance gaat namelijk nog meer investeren in nieuwe productlijnen, marketingacties en de internationale zichtbaarheid van de tenues van OSC Lille. Daarnaast werd bekend dat New Balance vanaf komend seizoen maar liefst vier verschillende voetbalshirts voor de club gaat presenteren en ook een speciale footwear collectie. Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de verlenging van het contract. Kenny McCullum, algemeen directeur bij New Balance, reageert: ''“New Balance is verheugd om voort te bouwen op wat al een ongelooflijk succesvolle samenwerking met OSC Lille s gebleken. De ontwikkelingen bij en de historie van de club passen goed bij onze eigen heritage en ons doel om te innoveren. Met de LOSC staan we al vijf seizoenen zij aan zij en zijn er mooie sportieve successen geboekt. We blijven zeer ambitieus voor de toekomst en gaan samen nog meer stappen ondernemen. Dit gaat veel verder dan alleen het leveren van de kleding van Lille.

Ook Olivier Létang, voorzitter van Lille, reageert: ''“We zijn erg blij met de verlenging van het contract. Zowel OSC Lille als New Balance zijn echte 'gamechangers', en naast onze gemeenschappelijke waarden en de geweldige relatie die ons al binden, delen we sterke ambities op en buiten het veld. In een periode waarin de gezondheids- en economische crisis ons ertoe dwingen onszelf opnieuw uit te vinden, hebben we met New Balance de ambitie om te innoveren en een frisse wind te brengen. Dit partnerschap is krachtig en ambitieus. Naast nieuwe producten van New Balance zal dit partnership ons nog meer zichtbaarheid wereldwijd opleveren, wat ten goede komt van ons imago.

De nieuwe OSC Lille voetbalshirts 2021-2022 worden pas medio mei/juni officieel gelanceerd door de club en de kledingsponsor. Vanaf komend seizoen is New Balance ook kledingsponsor van AS Roma. ​Het merk uit Boston is bovendien de kledingsponsor van Standard Luik en FC Porto. Ben je op zoek naar een voetbalshirt van OSC Lille? Check het in deze SHOP of deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)