Officiële Duitsland bedrukking en rugnummers 2021-2022

De Duitse voetbalbond en adidas hebben nu ook de officiële bedrukking voor het Duitsland thuisshirt 2020-2021 en Duitsland uitshirt 2020-2021 gepresenteerd. Dit betreft de bedrukking van de namen en nummers op de achterzijde van de tenues, waarin ‘’Die Mannschaft’’ speelt tijdens het EK van 2021 en de andere interlands in 2021 en een deel van 2022. Adidas lanceert iedere twee jaar een nieuw tenue voor het Duitse voetbalelftal en ook de officiële bedrukking krijgt in deze periode een update. Inmiddels zijn ook de rugnummers van de spelers door de bondscoach bekend gemaakt.

Stijl, kleur en font Duitsland bedrukking 2021-2022

Adidas is sinds de jaren ’50 de kledingsponsor van het Duitse voetbalelftal en ieder land waarvan het Duitse sportmerk kledingsponsor is, heeft dezelfde stijl bedrukking. Twee jaar geleden was de bedrukking geïnspireerd door een speciaal lettertype, die vroeger gebruikt werd in de Sovjet Unie. Deze bedrukking was wat onduidelijk, omdat sommige letters en nummers veel op elkaar leken. Daar is nu verandering in gebracht. De officiële adidas bedrukking heeft namelijk een vrij generieke stijl, zo ook op de tenues van ‘’Die Mannschaft.’’ Het Duitsland thuisshirt 2020-2021 is wit met een design van dunne horizontale zwarte lijnen en ook de namen en rugnummers op de achterzijde van het tenue zijn zwart. De rugnummers en de namen van de spelers zijn vrij dun, in vergelijking met de vorige bedrukking van het nationale voetbalelftal. Ook dit jaar staan de namen van de spelers weer op de bovenzijde van de rug en daaronder een groot rugnummer. De letters van hebben ongeveer een lengte van 6 cm en de rugnummers zijn 25-27 cm. De onderkant van de rugnummers bevat ook het logo van de Duitse voetbalbond, de DFB. Dit logo is bijna niet zichtbaar, omdat deze in het zwart in de bedrukking verwerkt zijn. Daarnaast bevatten de rugnummers een subtiele camouflage print. Het is door de UEFA en FIFA verplicht om ook een borstnummer op de voorkant van het tenue te dragen. Het borstnummer van Duitsland staat op het midden van de borst, net onder de logo’s van de voetbalbond en adidas. De borstnummers hebben hetzelfde lettertype als de rugnummers.. Het Duitsland uitshirt 2020-2021 is geheel zwart en de bedrukking op het uitshirt is dan ook wit. Verder heeft deze bedrukking dezelfde stijl als de bedrukking op het thuistenue. De rugnummers, borstnummers en de namen van de spelers staan op dezelfde plek als op het thuistenue.

Rugnummers Duitsland EK 2021

Inmiddels zijn door bondscoach Joachim Löw ook de rugnummers voor het EK van 2021 gepresenteerd. Dit zijn de rugnummers die de spelers alleen tijdens het EK op de tenues dragen. Veel spelers dragen deze rugnummers ook tijdens de andere interlands.

1 Manuel Neuer
2 Antonio Rüdiger
3 Marcel Halstenberg
4 Matthias Ginter
5 Mats Hummels
6 Joshua Kimmich
7 Kai Havertz
8 Toni Kroos
9 Kevin Volland
10 Serge Gnabry
11 Timo Werner
12 Bernd Leno
13 Jonas Hofmann
14 Jamal Musiala
15 Niklas Süle
16 Lukas Klostermann
17 Florian Neuhaus
18 Leon Goretzka
19 Leroy Sané
20 Robin Gosens
21 İlkay Gündoğan
22 Kevin Trapp
23 Emre Can
24 Robin Koch
25 Thomas Müller
26 Christian Günter

Duitsland voetbalshirt met bedrukking bestellen

De Duitsland voetbalshirts 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen met de officiële bedrukking van alle spelers of een eigen naam en nummer. Voor het laten bedrukken van een eigen naam en nummer op je Duitsland tenue wordt wel een meerprijs gevraagd. Voor volwassenen zijn de Duitsland voetbalshirts standaard € 89,95 en voor kinderen € 69,95. Wanneer je het tenue wilt laten voorzien van een eigen naam en nummer of die van één van de spelers, komt hier € 15,- tot € 20,- bij. Check ook andere Duitsland merchandising in de onderstaande fanshop! 

Bestel het Duitsland voetbalshirt met officiële bedrukking exclusief in deze Duitsland fanshop! 

of bestel een losse bedrukking HIER!

Officiële Duitsland bedrukking 2021-2022

Duitsland bedrukking 2020-2021

Bedrukking Duitsland uitshirt 2020-2021