19 maart 2020

Duitsland uitshirt 2020-2021 uitgelekt

De Duitse voetbalbond en adidas lanceren binnenkort het nieuwe Duitsland EK 2021 uitshirt. Hoewel het nieuwe Duitsland EK 2020 thuisshirt al bekend is, wordt het uitshirt pas deze maand gelanceerd door kledingsponsor adidas en de Duitse bond. In dit uitshirt speelt het Duitse voetbalelftal de uitwedstrijden tijdens Euro 2021, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden. Adidas is ook dit jaar verantwoordelijk voor het design. Het Duitse sportmerk is sinds de jaren '50 al kledingsponsor van Die Mannschaft.

Grijs Duitsland voetbalshirt en tenue EK 2020

Er gingen al eerder geruchten over het design van het nieuwe uitshirt van Duitsland, de uitgelekte afbeelding lijkt dit design nu ook te bevestigen. Het voetbalshirt krijgt namelijk waarschijnlijk de zogenaamde ''stealth look.'' Hiermee is het tenue naar verluid een ode aan de staalindustrie van Duitsland. Het nieuwe uitshirt van Die Mannschaft is donkergrijs (bijna zwart) met logo's in dezelfde kleur. Het logo van adidas en de Deutscher Fußball-Bund (DFB) zijn namelijk ook grijs, waardoor deze bijna niet zichtbaar zijn. Hetzelfde geldt voor de vier sterren boven het logo van de bond. Deze sterren verwijzen naar de gewonnen WK's van 1954, 1974, 1990 en 2014. Deze sterren staan ook weer in de nek op de achterkant van het nieuwe tenue. De drie strepen van adidas staan komend jaar alleen op de schouders en zijn ook grijs. Het nieuwe Duitsland uittenue bevat ook details in de kleuren van de Duitse vlag. De onderkant van de mouwen bevatten drie dunne banen in het zwart/rood/goud & zowel aan de binnenkant van de hals als de achterkant van het shirt prijkt de Duitse vlag. Zoals vrijwel bijna alle tenues van adidas komende jaargang heeft het Duitsland uitshirt een zogenaamde EQT V-hals. Deze hals is geïnspireerd door de kraag van de adidas voetbalshirts van begin jaren '90.

Het nieuwe Duitsland tenue wordt waarschijnlijk compleet gemaakt door een grijs voetbalbroekje met aan de zijkanten grijze adidas strepen en ook weer logo's in deze kleur. De kousen van het nieuwe tenue hebben waarschijnlijk ook deze kleuren en bevatten de initialen van de DFB in dezelfde kleur. Check hieronder nog meer afbeeldingen van hoe het shirt er mogelijk uit gaat zien en vanaf komende maand wordt gedragen door spelers als Kroos, Sané, Gnabry, Reus, Hummels, Werner, Kimmich en andere sterspelers.

Duitsland uitshirt bestellen

Het grijze Duitsland voetbalshirt voor 2020-2021 kun je pas vanaf deze zomer bestellen. Het tenue heeft dan een prijs van € 89,95 voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en 3XL) en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. In de onderstaande shop kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Duitsland voetbalshirt in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts) 

Duitsland Euro 2021 uitshirt