2 juni 2021

Officiële Nederlands Elftal bedrukking en rugnummers 2021-2022

De KNVB en Nike hebben inmiddels ook de officiële bedrukking voor de Nederlands Elftal gepresenteerd. Dit betreft de bedrukking van de namen en nummers van de spelers voor het Nederlands Elftal thuisshirt en uitshirt. Nike presenteert iedere twee jaar een nieuw thuis- en uittenue voor Oranje en ook de bedrukking op de achterzijde van de tenues krijgt om de twee jaar een update. In dit artikel vertellen we meer over de stijl van de officiële Nederlands Elftal bedrukking voor de periode 2021-2022, alsook de rugnummers die de spelers van Oranje tijdens het EK en de periode daarna dragen.

Stijl Nederlands Elftal bedrukking 2021-2022

De bedrukking van de namen en nummers op het Nederlands Elftal thuisshirt is dit jaar zwart, dezelfde kleur als de zigzagtaping aan de zijkanten van het voetbalshirt, de v-hals en de logo’s van de KNVB en Nike op de borst van het tenue. Qua stijl heeft men dit jaar weer gekozen voor een bedrukking, die geïnspireerd is door de bedrukking van 1974, het jaar waarin Oranje de finale van het WK behaalde, maar verloor van West-Duitsland. De bedrukking van de jaren ’70 is in een modern jasje gestoken door de KNVB en Nike. Evenals de bedrukking van 1974 bevatten de rugnummers een uitlijning. Waar deze in 1974 nog wit was, is deze dit jaar doorzichtig, waardoor de kleur van het tenue tevoorschijn komt. De rugnummers zijn daarnaast uitgerust met diagonale streepjes. Een ander verschil met de bedrukking van de jaren ’70 is dat de hoeken diagonaal aflopen. De rugnummers bevatten aan de onderkant bovendien het KNVB logo. In 1974 droegen de spelers van Oranje nog geen namen op het tenue. Sinds begin jaren ’90 is dat wel het geval. De namen van de spelers hebben dezelfde stijl als de rugnummers en zijn op het thuistenue ook zwart. De letters van de namen zijn echter niet uitgerust met een uitlijning en bevatten bovendien niet het KNVB logo. De namen van de spelers staan traditiegetrouw boven de rugnummers op de achterkant van het voetbalshirt. De UEFA en FIFA stellen het daarnaast verplicht dat landen met een borstnummer op het tenue spelen. Dit borstnummer is op de Nederlands Elftal tenues onder het Nike logo geplaatst en heeft dezelfde stijl als het rugnummer. Het borstnummer bevat geen uitlijning en ook niet het officiële KNVB logo.

De bedrukking op het Nederlands Elftal uitshirt 2021-2022 heeft dezelfde stijl als die op het thuisshirt, maar dan in het oranje. Nike heeft de bedrukking uitgerust met ''anti-cling'' nodes. Dit moet ervoor zorgen dat het shirt niet aan het lichaam blijft plakken wanneer het warm is.

Rugnummers Nederlands Elftal 2021-2022

Vandaag maakte bondscoach Frank de Boer ook de rugnummers van Oranje bekend. Dit zijn de rugnummers die de spelers van Oranje dragen tijdens het EK van 2021. Veel van de spelers dragen het rugnummer ook in de andere interlands, maar in kwalificatie- en oefenwedstrijden kan dit verschillen, omdat er andere spelers worden opgeroepen.

1 Maarten Stekelenburg
2 Joël Veltman
3 Matthijs de Ligt
4 Nathan Aké
5 Owen Wijndal
6 Stefan de Vrij
7 Steven Berghuis
8 Georginio Wijnaldum
9 Luuk de Jong
10 Memphis Depay
11 Quincy Promes
12 Patrick van Aanholt
13 Tim Krul
14 Davy Klaassen
15 Marten de Roon
16 Ryan Gravenberch
17 Daley Blind
18 Donyell Malen
19 Wout Weghorst
20 Donny van de Beek
21 Frenkie de Jong
22 Denzel Dumfries
23 Marco Bizot
24 Teun Koopmeiners
25 Jurrïen Timber
26 Cody Gakpo

Nederlands Elftal voetbalshirt met naam en nummer bestellen

De Nike Nederlands Elftal voetbalshirts 2021-2022 kun je vanaf nu met officiële bedrukking bestellen. Je kunt ervoor kiezen het Nederlands Elftal tenue te laten bedrukken met een eigen naam en nummer, maar ook met die van één van de spelers van Oranje. Voor beide opties wordt de officiële Nederlands Elftal bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Uiteraard heeft dit een meerprijs. De standaard prijs van het Nederlands Elftal tenue is € 89,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. Wanneer je je tenue wilt bedrukken met een eigen naam en nummer, komt hier € 15,- € 20,- bij. 

Bestel het Nederlands Elftal tenue met officiële bedrukking in deze NIKE SHOP 

of deze Nederlands Elftal fanshop! 

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2021-2022

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2021-2022