Officiële bedrukking Nederlands Elftal voetbalshirts 2022-2023

De spelers van het Nederlands Elftal dragen tijdens het WK in Qatar en andere interlands in de periode 2022-2023 een nieuwe bedrukking op de voetbalshirts. Dit betreft de bedrukking van de namen en rugnummers van de spelers op de achterzijde van de nieuwe tenues. Tijdens de interlands dragen de spelers van Nederland ook een borstnummer op de voorkant van het tenue. Dit stellen de UEFA en de FIFA namelijk verplicht. Iedere twee jaar lanceren Nike en de KNVB nieuwe voetbalshirts voor Nederland en daar hoort dit jaar ook een nieuwe bedrukking bij. De officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023 lijkt overigens wel op de vorige bedrukking.

Stijl, kleur en lettertype Nederlands Elftal bedrukking

De stijl en het lettertype van de Nederlands Elftal bedrukking is geïnspireerd door de kunst uit de Hollandse Gouden Eeuw (1588-1702). Bovendien is de bedrukking geïnspireerd door de bedrukking die het Nederlands Elftal in 1974 op het tenue droeg. De bedrukking van 1974 heeft een modernere look met meer rondingen gekregen. De rugnummers worden gekenmerkt door de verschillende hoeken, die een rond en speels design hebben. In het rugnummer is ook een uitlijning verwerkt, die verwijst naar de uitlijning van de officiële bedrukking van 1974. In de rugnummers is ook weer het KNVB logo verwerkt. De namen van de spelers hebben dezelfde stijl als de rugnummers, maar dan zonder uitlijning. De letters bevatten ook niet het KNVB logo. De kleur van de bedrukking voor het Nederlands Elftal thuisshirt 2022-2023 is natuurlijk contrasterend aan de kleur van het voetbalshirt. Het tenue heeft dit jaar een lichtere tint oranje en bevat zwarte details. De logo's van Nike en de KNVB op het thuisshirt zijn namelijk zwart en deze kleur is ook gebruikt voor de officiële bedrukking op het thuistenue. De namen van de spelers staan boven het rugnummer op de achterkant van het tenue. Het borstnummer staat op het midden van de borst, maar niet op gelijke hoogte met de logo's van de KNVB en Nike.

De bedrukking op het Nederlands Elftal uitshirt 2022-2023 heeft dezelfde stijl als op het thuisshirt, maar dan een andere kleur. De bedrukking heeft namelijk dezelfde tint oranje als het logo van Nike, de leeuw uit het KNVB logo en de dunne oranje lijn aan de onderkant van de mouwen. Nike heeft ook dit seizoen de bedrukking weer uitgerust met''anti-cling'' nodes. Dit moet ervoor zorgen dat het shirt niet aan het lichaam blijft plakken wanneer het warm is.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe bedrukking op de Nederlands Elftal WK 2022 voetbalshirts.

Nederlands Elftal voetbalshirt met naam en nummer bestellen

Het nieuwe Nederlands Elftal voetbalshirt kun je vanaf nu met officiële bedrukking bestellen. Voor volwassenen is het voetbalshirt zonder bedrukking € 89,95 en voor kinderen € 69,95. De officiële bedrukking heeft een prijs van € 20,- tot € 25,-. Dit betaal je dus extra wanneer je het Nederlands Elftal tenue wilt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. In de onderstaande winkels kun je de Nederlands Elftal tenues ook laten bedrukken met verschillende badges.

Bestel het Nederlands Elftal tenue met officiële bedrukking in deze NIKE SHOP 

of deze Nederlands Elftal fanshop! 

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2022-2023