13 januari 2017

Officiële adidas NATIVO Major League Soccer voetbal 2017

De Major League Soccer voor 2017 begint bijna en dat betekent ook dat er vanaf komend seizoen met een nieuwe voetbal gespeeld wordt. Vandaag hebben adidas en de MLS deze nieuwe bal gelanceerd. Adidas heeft deze bal de naam ''Nativo'' gegeven en opnieuw voor een speciaal design van deze bal gezorgd. Deze voetbal bevat kenmerken van zowel de Canadese als de Amerikaanse vlag. Check hieronder de foto's van de bal en natuurlijk ook de details!

De nieuwe adidas NATIVO Major League Soccer voetbal is overwegend wit en bevat het zogenaamde X design met daarin een all-over print van een combinatie van de vlag van de Verenigde Staten en Canada. Verder is de adidas bal uitgerust met het MLS logo en staat ook het performance embleem van adidas op deze voetbal. De bal heeft dus als naam NATIVO. Deze naam is als het ware een knipoog naar het belang van een bal in een wedstrijd en de trots van de nationale competitie. De directe vertaling van het woord in het Nederlands is ''inheems''. Verder is de Major League Soccer voetbal van adidas uitgerust met de handtekening van de voorzitter van de MLS: Don Garber.

Qua materialen en technieken heeft de bal dezelfde kenmerken als de Beau Jeu voetbal van adidas, waarmee de landen speelden tijdens het EK van 2016. Dit betekent dat de bal zes panels bevat in de vorm van een soort windmolens. Het meest karakteristieke aan de nieuwe voetbal zijn de kenmerken met betrekking tot de vlucht van de bal. In vergelijking met voorgaande ballen lijkt de adidas NATIVO voetbal sneller dan ooit te voren en minder te fladderen dan voorgaande ballen van Adidas. Bovendien zijn er verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de grip, het baloppervlak en de zichtbaarheid van de bal. De nieuwe adidas NATIVO Major League Soccer voetbal heeft dus een perfecte vlucht, nauwkeurigheid en controle. Check hieronder de officiële foto's van de nieuwe bal van adidas. Deze week werd ook de officiële voetbal voor de Argentijnse competitie gelanceerd, de ARGENTUM.

Scoor de nieuwste adidas voetballen voor 2017-2018 in de officiële adidas SHOP

of in deze de online STORE

Adidas -nativo -mls -voetbal -2017

Adidas -nativo -mls -bal -2017