29 maart 2018

Officiële bedrukking voor Brazilië WK 2018 voetbalshirts

De officiële bedrukking voor de Brazilië WK 2018 voetbalshirts is inmiddels ook officieel gelanceerd door de Braziliaanse bond en Nike. Dit betreft de bedrukking van de namen en de nummers op de tenues voor het WK van 2018. Tijdens het toernooi in Rusland dragen de spelers van het Braziliaanse voetbalelftal niet alleen een rugnummer en hun naam op het shirt. De FIFA en UEFA stellen het namelijk ook verplicht een borstnummer op de voorkant van het shirt te dragen. Dit is dus ook bij de tenues van Brazilië het geval. Zoals het design van de tenues elke twee jaar verandert, verandert ook de stijl en het lettertype van de officiële bedrukking! We bespreken het hieronder verder!

Lettertype, stijl en symboliek officiële Brazilië bedrukking

De bedrukking van het Braziliaanse elftal is geïnspireerd door de blije levensstijl van de Braziliaanse gemeenschap. Deze stijl komt vooral terug in de rugnummers voor de Brazilië voetbalshirts. Op het thuisshirt zijn deze rugnummers groen. Dit is dezelfde tint groen als de kraag van het thuisshirt heeft. Ieder nummer heeft een verschillende en unieke vorm, welke geïnspireerd is door de energieke levensstijl van de Brazilianen. Door de nummers lopen dan ook diagonale banen in twee tinten groen. De zigzagbanen zijn sowieso helemaal hot! De mouwen van het Brazilië thuisshirt bevatten namelijk ook deze banen, maar dan in het geel. De zigzagbanen staan op hun beurt ook weer symbool voor sterren. Laat nu ook net het Brazilië uitshirt gebaseerd zijn op de shirts van 1958, het jaar waarin het Braziliaanse voetbalelftal voor het eerst wereldkampioen werd en voor het eerst een ster boven het logo mocht dragen. De rugnummers bevatten bovendien een gele uitlijning door het midden van de nummers. De onderkant van de nummers zijn uitgerust met het logo van de CBF. De letters van de namen van de spelers aan de bovenkant van de achterkant van het tenue bevatten weinig fratsen. Deze hebben geen zigzagpatroon, geen uitlijning en bevatten ook niet het logo van de bond. Hetzelfde geldt voor het borstnummer op de voorkant van het shirt.

De stijl van de bedrukking voor het uitshirt van het Braziliaanse elftal is hetzelfde als voor het thuisshirt. Deze bedrukking is echter geel, dezelfde tint als de swoosh van Nike en de twee banen op de achterkant van het shirt hebben. De rugnummers hebben echter niet het zigzagpatroon, maar bevatten evenals het shirt een all-over print van sterren. Het font van de bedrukking is hetzelfde als de bedrukking voor het thuisshirt!

Check hieronder nog meer foto’s van het Brazilië shirt met bedrukking, welke door spelers als Neymar JR, Coutinho, Jesus, Luiz, Firminho en andere sterren vanaf nu gedragen wordt.

Brazilië shirt met naam en nummer bestellen

Het nieuwe Brazilië WK 2018 voetbalshirt kan je vanaf nu bestellen met de officiële bedrukking van alle spelers of een eigen naam en nummer. De prijs van deze bedrukking is ongeveer € 15,- tot € 20,-. Deze prijs komt bovenop de bestaande prijs van het shirt. Voor volwassenen is het trikot € 85,- en voor kinderen €70,-. Wil je andere producten van het Braziliaanse elftal bestellen? Check ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het Brazilië shirt met eigen naam en nummer in deze officiële winkel!

of in deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts)