22 maart 2018

Brazilië thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Brazilië thuisshirt voor het WK van 2018 en de periode 2018-2019 is officieel gelanceerd door de Braziliaanse bond en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe shirt speelt ''A Selecao'' de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2018 in Rusland en de andere wedstrijden gedurende de periode 2018-2019, waaronder de wedstrijden in de Copa America van 2019, welke gehouden wordt in eigen land. Brazilië plaatste zich al in maart 2017 voor het WK en neemt het in de poulefase van het toernooi op tegen Costa Rica, Servië en Zwitserland. Nike is komende jaargang weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt van het nationale elftal. Deze functie vervult het merk sinds 1996 en deze loopt nog in ieder geval tot de zomer van 2018. Check hieronder de details van het nieuwe tenue.

Ben je direct fan van het nieuwe Brazilië tenue voor het WK van 2018? Bestel het in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts) of de NIKE winkel!

Brazilië WK voetbalshirt en tenue 2018

Sinds 1954 draagt het Braziliaanse voetbalelftal al een geel thuisshirt. Het is dit jaar niet anders. Wel is de kleur geel een andere tint die we gewend zijn. Deze tint geel is iets feller en wordt door Nike heel toepasselijk ''SAMBA YELLOW'' genoemd. De inspiratie van deze tint komt voort uit een kleurstaal van het Football Museum in São Paulo en komt overeen met de kleur geel van het voetbalshirt, waarin het WK van 1970 gewonnen werd en toen de wedstrijden voor het eerst op kleurentelevisie werd uitgezonden. Verder staat het nieuwe thuisshirt van het Braziliaanse elftal geheel in het teken van stijl, ritme, beweging en kunst! 

Waar het nieuwe uitshirt van het Braziliaanse voetbalelftal een all-over graphic print bevat, heeft het  thuisshirt van het Braziliaanse elftal alleen over de schouders en mouwen een graphic print. Deze print staat op alle WK 2018 voetbalshirts van Nike en is geïnspireerd door het nieuwe Nike Vapor Aeroswift template. De all-over print op de mouwen wordt gekenmerkt door de flitsende strepen, die door elkaar heen lopen. De bovenkant van de achterkant van het shirt bevat ook deze print. Een ander kenmerk van het nieuwe template van Nike is de hals van het shirt. Deze loopt namelijk diagonaal over in een kleine, rechte hals. Ook het nieuwe Brazilië thuisshirt heeft deze hals. Ook dit tenue bevat opvallende details. Aan de binnenkant van de hals is namelijk een groene taping verwerkt. Deze taping bevindt zich ook voor een deel aan de achterkant van het shirt. Een ander detail is een Braziliaans symbool aan de binnenkant van de kraag. Dit symbool, welke ook onderdeel is van de Braziliaanse vlag, bevat de bijnaam van het Braziliaanse voetbalelftal en de tekst: ''Você é a Seleção.'' Dit betekent ''Jouw selectie.'' Het logo van de Braziliaanse voetbalbond, de Confederação Brasileira de Futebol (CBF) prijkt in ieder geval op de linker borst. Dit logo bevat ook weer de vijf sterren, verwijzend naar de gewonnen WK's in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. De andere borst bevat de swoosh van Nike in het groen. 

Het nieuwe tenue wordt  compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. Dit broekje bevat aan de zijkanten weer de flitsende print van het Vapor Aeroswift template. Opvallend aan de nieuwe voetbalbroekjes van Nike is dat deze aan de zijkanten geen naden bevatten, zodat de spelers van ''De Goddelijke Kanaries'' nog vrijer kunnen bewegen en minder hinder ondervinden. De shorts zijn ook weer uitgerust met de swoosh en het embleem van de CBF. De kousen zijn geheel wit met op het midden een gele baan, welke wordt geflankeerd door twee groene banen. Zoals alle Nike tenues zijn ook de shirts van het Braziliaanse voetbalelftal uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. 

Vanaf nu zien we sterren als Neymar JR, Coutinho, David Luiz, Thiago Silva, Alves, Jesus, Oscar en andere spelers in dit nieuwe voetbalshirt schitteren. Dit shirt wordt de komende twee jaar gedragen. Check ook het nieuwe uitshirt!

Brazilië voetbalshirt kopen

Het nieuwe Brazilië tenue en voetbalshirt voor het WK van 2018 kan je dus pas vanaf nu kopen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt voor volwassenen is €85,- en voor kinderen € 70,-. Tegen die tijd kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers. Daarvoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. Wil je andere Brazilië producten kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop het nieuwste Brazilië voetbalshirt in deze in deze SHOP  (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

OF de officiële NIKE winkel!