13 november 2017

Officiële adidas WK 2018 Telstar wedstrijd winter voetbal

Na de lancering van de officiële adidas WK voetbal voor 2018 in Moskou is nu ook de winter versie van de bal gelanceerd. Zelfde naam, zelfde design alleen een andere basiskleur. Deze basiskleur is niet wit maar fel oranje! Deze adidas Telstar 18 winter voetbal wordt gebruikt in sneeuwige weersomstandigheden. Het WK is in Rusland, dus de kans is groot dat deze bal vaak gebruikt gaat worden de komende paar maanden! De bal is net als de witte Telstar WK 2018 adidas bal voorzien van de nieuwst ontdekte voetbaltechnologie… Lees meer over de nieuwste technologie en materialen van deze winter voetbal!

Wil je direct de nieuwe WK 2018 TELSTAR wedstrijd winter voetbal bestellen? Check het exclusief in DEZE winkel!

Design & technologieën adidas WK 2018 Telstar wedstrijd winter voetbal

De Telstar kent een rijke geschiedenis die terug gaat naar het jaar 1970 toen het design voor het eerst werd gezien door de wereld. Deze bal was gedecoreerd met zwarten en witte vlakstukken. De kleurencombinatie zwart-wit werd gekozen omdat dit goed zichtbaar was op de zwart-wit televisies uit die tijd. De bal dankt zijn naam een satelliet die in die tijd voetbalwedstrijden uitzond. Deze communicatiesatelliet had namelijk de naam Telstar. Ook is deze bal de inspiratie geweest voor alle ballen die na het jaar van lancering zijn gemaakt. De Telstar was namelijk de eerste bal die uit 12 (zwarte) vijfhoeken en 20 (witte) zeshoeken bestond. Dit ontwerp werd in de jaren na 1970 een standaard design/ontwerp voor voetbalen.

Deze nieuwe bal voor het WK 2018 is feloranje en heeft flitsende vlakken met een gradient design van vakjes in het grijs/zwart, net als bij de witte Telstar versie. Wat ook hetzelfde is als de witte Telstar voetbal is de interpretatie van de adidas Telstar bal van 1970 en 1974 met haar 32 zwarte en witte panelen. Bovendien is ook de feloranje voetbal geïnspireerd door de skyline van verschillende grote Russische steden. Alle logo’s op de feloranje bal zijn zwart. Deze logo’s zijn de naam van de bal (Telstar), het adidas logo en het FIFA World Cup 2018 logo. De bal is veel getest tijdens FIFA-wedstrijden en voldoet aan alle FIFA-voorwaarden als het gaat om de omtrek, wateropname, gewicht en de mate van stuiteren. Uniek aan deze nieuwe bal is het geheel vernieuwde panel design, ook wel de 6x1 panel shape genoemd. De bal heeft namelijk zes panels met een goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn met een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex. De ultieme test van de voetbal zal op het WK 2018 in Rusland zijn, maar het design is verbazingwekkend!

De nieuwste technologie die is toegepast bij de ontwikkeling van deze voetbal is futuristisch en laat zien hoe ver de technologie van deze tijd al is. Er is namelijk een zogenaamde NFC (NEAR FIELD COMMUNICATION) chip in de bal verwerkt. De NFC-chip is een innovatieve technologie, die ook in smartphones en tablets is verwerkt om contactloos mee te betalen. Fans kunnen hun smartphone linken aan de bal en zo de bal nog beter volgen. Er komt hierdoor nog meer interactie tussen de fans en het spel en het brengt een geheel vernieuwde ervaring met zich mee. Supporters en voetballers zijn nog nooit zo dicht bij elkaar geweest als nu! Messi was bij de presentatie van de nieuwe Telstar bal en zei het volgende: “Ik was de gelukkige om al eerder met de nieuwe adidas WK 2018 wedstrijdbal kennis te maken en te testen. Ik ben fan van het design, de kleuren en de nieuwe technologieën!”. De bal is namelijk al uitvoerig getest bij verschillende topclubs en toplanden zoals Manchester United, Real Madrid en Juventus, Mexico en Argentinië. De nieuwe structuur van de panels en de toevoeging van de NFC-chip zijn onwijs innovatief en brengen het volgen van een voetbalwedstrijd naar een ander niveau. Dit is een van de redenen waarom adidas de bal uitvoerig heeft getest voordat de voetbal officieel gelanceerd werd. 

adidas WK 2018 Telstar wedstrijd winter voetbal kopen

De nieuwe adidas Telstar winter voetbal kan je vanaf per direct in verschillende versies bestellen. De officiële wedstrijdbal, waarmee de landen tijdens het WK mee voetballen bij sneeuwval en sneeuwige omstandigheden, is uitgerust met de NFC-chip. Deze bal heeft een prijs van € 149,95. Uiteraard kan je de bal ook al voor een goedkopere prijs kopen. De prijs van de replica voetbal is € 34,95 en van de mini bal is deze slechts € 12,95! Tussen deze prijzen liggen nog meer mogelijkheden. Check bovendien het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd.  

Check de adidas WK winter voetbal nu in deze winkel! 

of in deze SHOP!