20 maart 2017

Oekraïne voetbalshirts 2017-2018

Het nationale elftal van Oekraïne draagt vanaf deze week ook nieuwe voetbalshirts. De nieuwe kledingsponsor JOMA heeft in samenwerking met de voetbalbond van het land een nieuw thuisshirt en uitshirt gelanceerd. In deze nieuwe shirts speelt het nationale elftal van Oekraïne de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK 2018 gedurende 2016-2017. Oekraïne neemt het in kwalificatiepoule I op tegen Kroatië, Ijsland, Turkije, Finland en Kosovo. Het land staat momenteel op een tweede plaats in de poule. Check hieronder het design van en meer informatie over de nieuwe shirts van het Oekraïense voetbalelftal.

Oekraïne thuis shirt en tenue 2017-2018

Het Oekraïne thuisshirt voor 2017-2018 is overwegend geel en bevat blauwe accenten. Deze blauwe accenten komen terug in de ronde hals, een strip over de mouwen en langs de zijkanten van het shirt. Verder wordt het shirt gekenmerkt door een verticale baan over de linkerkant van het shirt en langs de zijkanten van het shirt. Deze banen zijn uitgerust met een speciaal patroon, geïnspireerd door de tradities en patronen van het land. Op de rechter borst prijkt het logo van JOMA en de trademark tekens van het Spaanse sportmerk staan op de mouwen. Joma is vanaf dit jaar de nieuwe kledingsponsor van het land dat in 2012 samen met Polen het EK organiseerde. Daarmee heeft het adidas vervangen. Adidas was vanaf 2009 kledingsponsor van het nationale elftal en de vertegenwoordigende elftallen. De andere borst van het nieuwe shirt van Oekraïne is uitgerust met het logo van de voetbalbond: Oekraïne FFU (Football Federation of Ukraine of Федерація Футболу України). Verder staat op de achterkant van het shirt net onder de kraag de naam van het land: UKRAINE. Het thuistenue van Oekraïne wordt gecompleteerd door een geel voetbalbroekje met aan de zijkanten de strip met het patroon van het land. De onderkant van de shorts bevatten weer een blauwe strip. De kousen zijn geheel geel en zijn ook uitgerust met blauwe accenten.

Oekraïne uit shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Oekraïne uitshirt en tenue voor 2017-2018 heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit tenue is echter overwegend blauw met gele accenten. Ook dit shirt bevat een strip met het speciale Oekraïne patroon over de linkerkant van het shirt en aan de rechter zijkanten van het shirt. Deze baan heeft naar boven toe een vervagend effect. De gele accenten komen ook weer terug in de bies, de ronde hals en een lijn aan de zijkanten van het shirt. De logo's van de voetbalbond en JOMA staan op dezelfde plek als op het thuisshirt en dit tenue wordt gecompleteerd door een overwegend blauw voetbalbroekje en blauwe kousen met gele details.

In dit tenue schitteren vanaf nu sterren als Konoplianka, Rotan, Seleznjov en Harmasj. Het nieuwe shirt van Oekraïne kan je vanaf nu kopen via deze paginaDe prijs van het shirt voor volwassenen is € 69,95. Check daar ook fan t-shirts en andere merchandising van Oekraïne. Of check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Heb je een mening? Deel het met ons gerust hieronder!