7 juni 2021

Oekraïne voetbalshirts 2021-2022

Op de valreep heeft de Oekraiense voetbalbond in samenwerking met kledingsponsor JOMA nieuwe Oekraïne voetbalshirts voor het EK van 2021 gepresenteerd. In deze nieuwe tenues speelt het Oekraiense voetbalelftal niet alleen de EK wedstrijden, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in de periode 2021-2022. Tijdens het EK neemt het elftal van bondscoach Andrij Sjevtsjenko het in poule C op tegen het Nederlands Elftal, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Joma is sinds 2017 de kledingsponsor van het nationale elftal van Oekraïne en ook dit jaar is het Spaanse sportmerk verantwoordelijk voor de productie en het design van de nieuwe tenues van het nationale elftal.

Oekraïne thuisshirt 2021-2022

Om het design van de nieuwe Oekraïne voetbalshirts 2021-2022 is nu al veel te doen en met name in Rusland. De nieuwe Oekraïne voetbalshirts bevatten namelijk een watermerk met daarop de omtrek van het land. In de print is ook de Krim opgenomen, het gebied dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd, net als de regio’s Donetsk en Loegansk. In Rusland wordt dit gezien als een politieke provocatie en Russische politici hebben de UEFA met klem gevraagd actie te ondernemen en Oekraïne te verbieden in deze voetbalshirts te gaan spelen. Wordt vervolgd dus! Het Oekraïne thuisshirt 2021-2022 is verder geheel geel met blauwe accenten. De v-hals is een combinatie van blauw en geel en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. De hals bevat bovendien een blauwe driehoek. Op het midden van de borst prijkt het logo van de voetbalbond van het land en de rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van JOMA. In de hals van het tenue prijkt de tekst: ‘’ Слава Україні! y Героям слава!’’ Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje en gele kousen met blauwe details.

Oekraïne uitshirts 2021-2022

Het Oekraïne uitshirt 2021-2022 heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar is dan overwegend blauw. Ook dit tenue bevat op de borst de omtrek van het land. De lijnen van de grenzen zijn verdeeld in kleine stippen. De band aan de onderkant van de mouwen is geel met een dunne blauwe lijn en hetzelfde geldt ook voor de v-hals met een gele driehoek. De logo’s van JOMA en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Hetzelfde geldt voor het detail in de nek. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen. Oekraïne heeft daarnaast een 3e shirt. Ook dit alternatieve uitshirt heeft hetzelfde template als het thuisshirt en uitshirt, maar is wit met gouden accenten. De gouden details komen terug in de v-hals, de band aan de onderkant van de mouwen en in alle logo’s en details op het tenue. Ook dit tenue bevat een watermerk van de omtrek van het land op de borst. Het 3e tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen met gouden accenten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Oekraïne voetbalshirts 2021-2022, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Zintsjenko, Jarmolenko, Malinovski, Jaremstsjoek, Zoebkov, Marlos en nog meer spelers.

Oekraïne voetbalshirt bestellen

De JOMA Oekraïne voetbalshirts 2021-2022 kan je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het thuisshirt, uitshirt en 3e shirt is ongeveer € 80,- voor volwassenen en dit shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Hier heb je ook de mogelijkheid het tenue te laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Of check goedkopere op producten van het land in deze webwinkels!

Bestel je Oekraïne tenue altijd in deze webshop

of deze winkel!

Oekraïne thuisshirt 2021-2022

Detail Oekraine voetbalshirts 2021-2022

Oekraine thuisshirt 2021-2022