14 januari 2020

Nieuw logo voetbalbond Ecuador op voetbalshirts

De nationale voetbalbond van Ecuador heeft vandaag een nieuw project gelanceerd, waarvan een nieuw logo en een nieuwe visuele identiteit onderdeel zijn. Wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in het nieuwe logo van de Federación Ecuatoriana de Fútbol (FEF), omdat dit logo vanaf dit seizoen op de nieuwe tenues van het Ecuadoriaanse elftal prijkt. Waarschijnlijk zien we dit logo voor het eerst op de COPA America 2020 voetbalshirts van ''La Tricolor.'' Deze tenues worden later dit jaar door kledingsponsor Macron en de FEF gelanceerd.

Het nieuwe embleem van de FEF werd al wel bekend gemaakt en heeft een aardige metamorfose ondergaan. Evenals we al zagen bij de nieuwe logo's van bijvoorbeeld Juventus en FC Nantes heeft het nieuwe logo van de voetbalbond van Ecuador een minimalistische stijl. Waar het oude logo gekenmerkt werd door een condor/gier op een schild in de kleuren van de vlag van het land (geel/blauw/rood), is het nieuwe embleem veel moderner. Het nieuwe logo betreft een goud schild met daarin verschillende lijnen. Deze lijnen symboliseren de initialen van de voetbalbond (FEF) met daardoorheen de vleugels van de condor. De gier is de nationale vogel van het land. Op het schild bevinden zich drie blokken in de kleuren van de vlag van het land. Net als in de vlag van het land is het gele vlak groter dan het blauwe en rode vlak. Deze vlakken worden omring door gouden lijnen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe logo, dat vanaf nu op de nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal zal staan. We verwachten dat de nieuwe Copa America 2020 tenues in maart of april gelanceerd worden. Tijdens de Copa America neemt Ecuador het in de poulefase op tegen Brazilië, Colombia, Peru, Venezuela en Qatar of Australië.

Ben je fan van het nationale elftal van Ecuador en wil je het land aanmoedigen? Check in deze SHOP een groot aanbod aan Ecuador merchandising. Directe levering!