7 januari 2018

Nederlands Elftal warming-up shirt 2018-2019 uitgelekt

Het Nederlands Elftal krijgt medio maart/april een nieuw warming-up shirt. Deze nieuwe pre-match top wordt tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt en uitshirt van Oranje gelanceerd. Dit inloopshirt wordt door Nederland gedragen tijdens de warming-up ter voorbereiding op de EK kwalificatiewedstrijden en ter voorbereiding op de wedstrijden in de UEFA Nations League gedurende 2018 en 2019. Het design van het shirt lekte vandaag via onze collega's van footyheadlines uit. Wil je meer weten over dit shirt? Check hieronder de details!

Nederlands Elftal pre match top en tenue 2018-2019

Het nieuwe Nederlands Elftal warming-up shirt lijkt gebaseerd te zijn op één van de eerste Nederlands Elftal voetbalshirts. Tijdens de eerste interland van Oranje in 1905 tegen België droeg Nederland namelijk een wit shirt met een diagonale rode, witte en blauwe baan van de linker bovenkant naar de rechter onderkant van het shirt. Dit design lijkt weer helemaal terug te komen in het nieuwe inloopshirt van het nationale elftal. Het shirt is namelijk geheel wit en bevat ook deze diagonale banen van de linker schouder naar de rechter onderkant van het shirt. Deze banen worden op het midden onderbroken door het logo van de hoofdsponsor van de KNVB: ING. De bank is sinds 1996 partner van de Nederlandse voetbalbond en in 2016 werd het contract tot 2022 verlengd. Verder bevat het nieuwe warming-up shirt een ronde hals. De rechter borst is uitgerust met een blauwe swoosh van Nike. Het Amerikaanse sportmerk en de KNVB hebben sinds 1996 een samenwerking en dit contract duurt in ieder geval nog tot en met 2026. Het embleem van de voetbalbond prijkt op de rechter borst. Dit betreft opnieuw het embleem ter ere van het 125 jarig bestaat van de voetbalbond, die in 2014 werd geïntroduceerd. In tegenstelling tot wat we van de pre match tops van Nike gewend zijn, is het shirt aan de achterkant geheel wit en staat er geen ''HOLLAND'' op de achterkant. We verwachten dat de mouwen van het shirt opnieuw raglanmouwen zijn, welke als kenmerk hebben dat deze strak om de armen vallen en zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid.

We verwachten dat de KNVB en Nike dit shirt introduceren met een bijbehorend broekje, welke het warming-up tenue completeert. Dit broekje is waarschijnlijk geheel blauw en bevat bovendien de logo's van de KNVB en Nike. Of dit ook echt het nieuwe inloopshirt wordt, is nog niet bekend. Medio maart/april weten we hier meer over. Check ook de details van het mogelijke nieuwe thuisshirt en uitshirt voor 2018-2019.

Nederlands Elftal warming-up shirt bestellen

De nieuwe Nederlands Elftal kleding voor 2018-2019 kan je pas vanaf maart 2018 bestellen in de onderstaande online winkel. De prijs van het warming-up shirt voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is waarschijnlijk € 55,- en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 50,-. Wil je andere Holland producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je officiële Nederland shirt in de officiële Nike SHOP

of DEZE WINKEL

of check legendarische Oranje retro shirts in deze winkel!