11 juli 2018

NEC Nijmegen voetbalshirts 2018-2019

NEC Nijmegen heeft de nieuwe voetbalshirts voor het seizoen 2018-2019 officieel gelanceerd. Deze nieuwe shirts zijn weer ontworpen door de trotse kledingsponsor Legea. Afgelopen seizoen eindigde het seizoen in mineur. Lange tijd speelde NEC mee voor de eerste plek en dus promotie naar de Eredivisie. Uiteindelijk werd Jong Ajax kampioen waardoor de nummer 2 promoveerde. Dit werd echter Fortuna Sittard en de Nijmeegse Eendracht Combinatie eindigde op een 3e plaats. Hierdoor speelt NEC ook komend seizoen in de Keuken Kampioen divisie. De nieuwe voetbalshirts van NEC Nijmegen zijn aankomend seizoen te bewonderen tijdens de wedstrijden in de Keuken Kampioen divisie en tijdens de KNVB Beker. De thuiswedstrijden speelt de Nijmeegse club in Het Goffert Stadion. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe voetbalshirts van NEC? Lees hieronder snel verder!

NEC thuis shirt en tenue 2018-2019

Net als afgelopen jaar blijft ook dit seizoen het balkenshirt gehandhaafd. Dit betekent dat de basiskleur van het nieuwe thuisshirt van NEC rood is terwijl er in het midden een grote groene balk te zien is. De details waarmee het nieuwe thuisshirt van NEC wordt afgemaakt zijn een verbinding tussen de stad en de club. Eén van de belangrijkste gebouwen in Nijmegen is de Stevenskerk. Dit seizoen siert deze kerk dan ook op de zijkant van het shirt. Hiermee wil de club de relatie en de trots van de stad uitstralen en meenemen op het veld. Voor de lancering van het nieuwe thuistenue van de Nijmeegse club is dan ook de Stevenskerk als locatie gebruikt. Op de rechterkant van de borst is het logo van de kledingsponsor Legea te zien. De naam van het merk staat in witte letters op het shirt. Op de linkerkant van de borst prijkt het clubwapen van NEC Nijmegen. De kleuren die in dit wapen naar voren komen zijn rood en groen, net zoals de kleuren van het nieuwe thuisshirt van NEC. In de groene balk in het midden van het shirt is de naam van de shirtsponsor van NEC geplaats. In witte letters valt de naam van Energie Flex hier te lezen. Het nieuwe thuistenue van NEC wordt gecompleteerd door een zwarte voetbalbroek en zwarte kousen. Deze bevatten ook de uitingen van kledingsponsor Legea en NEC.

NEC uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uittenue van NEC is in samenwerking met de jeugddrumfanfare De Stefaantjes officieel gelanceerd in het Valkhofpark. Hier werd namelijk een Remake gemaakt van een foto uit 1964. Destijds werd er een foto gemaakt van het kampioenselftal wat promoveerde aan het einde van het seizoen 1963-1964. Het nieuwe uitshirt van NEC is een link naar het verleden, de achterban en naar de stad. De basiskleur van het nieuwe uitshirt van NEC is wit. Echter zijn links boven en rechts onder drie banen te zien in de clubkleuren van NEC namelijk rood, groen en zwart. Aan de onderkant van het shirt prijkt de Waalbrug. Dit is één van de karakteristieke kenmerken van Nijmegen. Maar ook staat het symbool voor de reizen naar uitwedstrijden. In de binnenkant van de kraag staat het woord Noviomagus gedrukt. Dit is natuurlijk een verwijzing naar de Romeinse naam voor de oudste stad van Nederland. In de nek van het shirt staat MCM geborduurd. Dit zijn de Romeinse cijfers voor 1900, het oprichtingsjaar van NEC. Onderin het shirt staat de tekst ‘’ Draag ons shirt met trots.’’ Dit is wat de supporters van NEC willen zien op het veld: strijd, passie en trots. Het nieuwe uittenue van NEC wordt gecompleteerd door een witte voetbalbroek en witte kousen. Hierop zijn natuurlijk ook uitingen te zien van Legea en NEC.

NEC voetbalshirt bestellen

De nieuwe voetbalshirts van NEC zijn vanaf medio augustus 2018 te bestellen in de onderstaande webshop. Ben je opzoek naar andere fan merchandise van NEC Nijmegen? Bekijk dan de producten in de webshop hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je NEC Nijmegen artikelen in DEZE WEBSHOP