13 mei 2022

NEC Nijmegen draagt eenmalig BNN voetbalshirt

NEC Nijmegen speelt in de laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023 tegen Fortuna Sittard aanstaande zondag in een speciaal retro voetbalshirt. Het is dit weekend namelijk precies 25 jaar geleden dat BNN als hoofdsponsor op het voetbalshirt van de club uit Nijmegen stond. De omroep was alleen in 1997 de shirtsponsor van de club. Het logo van BNN staat dus eenmalig op het tenue van NEC Nijmegen. Alle andere sponsors die normaliter op het tenue staan (KlokGroep, NASWerkt, Hofmans At Home, Excluton, GGPoker én GX), staan tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard dus niet op het tenue van de club. Deze sponsoren hebben eenmalig afgezien van hun positie op het tenue.

Tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard worden er verschillende activiteiten georganiseerd waarin BNN en de stichting (Bart de Graaff Foundation) centraal staan. Op initiatief van meerdere supportersgroeperingen van de club wordt er voorafgaand aan de wedstrijd in supportershome ‘De Schup’ een canvas van de in 2002 overleden BNN oprichter Bart de Graaff onthuld aan Mirjam de Graaff (zijn zus en voorzitter van de Bart de Graaff Foundation). Daarnaast ontvangt Mirjam de Graaff, evenals Lex Coenen (toenmalig voorzitter N.E.C.), enkele minuten voor de aftrap van het duel het eerste retroshirt ter ere van de periode dat BNN en Bart hoofdsponsor werden bij N.E.C.

Het NEC BNN retro voetbalshirt heeft hetzelfde design als het voetbalshirt van 25 jaar geleden. Het voetbalshirt bevat het iconische blokkendesign. Het tenue is overwegend rood en bevat op het midden een groene band met daarin het logo van de omroep. De groene band wordt geflankeerd door twee zwarte banen. Op de borst staan de logo's van kledingsponsor Legea en de club. In de periode dat BNN hoofdsponsor van N.E.C. was, was Puma overigens de kledingsponsor van de club. Verder bevat het tenue een V-hals en een gevouwen kraag in de clubkleuren van de Nijmegenaren. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen.

Na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard worden de door de spelers gedragen voetbalshirts gesigneerd en geveild op MatchWornShirt. De opbrengsten van de shirts komen volledig ten goede aan de Bart de Graaff Foundation. Zondag om 14.30 uur start de veiling en komen de shirts online. Ben je op zoek naar een ander NEC Nijmegen voetbalshirt, check het dan in de officiële fanshop!

 

NEC Nijmegen BNN voetbalshirt