Robey Sportswear kledingsponsor NEC Nijmegen vanaf 2023-2024

NEC Nijmegen heeft vanaf het seizoen 2023-2024 een nieuwe kledingsponsor. De club uit Nijmegen tekende afgelopen week namelijk een contract voor vier seizoenen met Robey Sportswear. Dit betekent dat het Rotterdamse sportmerk in ieder geval tot en met het seizoen 2026-2027 verantwoordelijk is voor de productie van de NEC Nijmegen voetbalshirts en trainingskleding. Robey Sportswear heeft een groot aantal profclubs in het portfolio. Het merk is namelijk ook de kledingsponsor van Sparta, FC Groningen, FC Volendam, Willem II, FC Den Bosch en Telstar. Vanaf komend seizoen verzorgt Robey Sportswear ook de voetbalshirts van de Graafschap. Het contract tussen NEC Nijmegen en Legea eindigt dus ook na dit seizoen. Het Italiaanse sportmerk was sinds medio 2017 de kledingsponsor van NEC.

Uiteraard zijn zowel NEC Nijmegen als Robey Sportswear verheugd met de nieuwe samenwerking. Robin Faber, commercieel manager bij NEC Nijmegen zegt het volgende: “We zijn blij met Robey Sportswear als nieuwe kledingleverancier. Het Nederlandse kledingmerk heeft een rijke historie in het betaalde voetbal. Robey staat erom bekend kwalitatief hoogwaardige kledingproducten te leveren en is de ideale partner om gezamenlijk de merchandise te laten groeien door unieke wedstrijd- en trainingslijnen te ontwerpen. Om die reden zijn we zeer tevreden dat al onze elftallen de komende seizoenen in de tenues van Robey zullen spelen. Wij zijn ervan overtuigd dat we een succesvolle samenwerking tegemoet gaan.”

Ook Toine van den Berg, brand manager bij Robey Sportswear, reageert blij: ''We zijn trots om de nieuwe kledingleverancier van N.E.C. te zijn. De ambitie en kernwaarden van de club passen bij die van ons. Ook wij willen graag de verbinding zoeken met de stad en het hart van N.E.C. en haar supporters verwerken in de N.E.C.-collectie. Deze collectie zal dan ook volledig custom made zijn, zodat het DNA van de club hier volledig in terugkomt. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en kunnen niet wachten om de spelers het veld te zien betreden met de Robey-klaver op de schouder."

De samenwerking tussen NEC Nijmegen en Robey Sportswear gaat pas op 1 juli 2023 in. Na die datum worden de nieuwe NEC Nijmegen voetbalshirts 2023-2024 gepresenteerd.

Robey kledingsponsor van NEC Nijmegen vanaf 2023-2024