13 april 2016

NEC Nijmegen voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe NEC Nijmegen voetbalshirts voor 2016-2017 zijn vorige week officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Patrick. Dit gebeurde nadat de seizoenskaarthouders konden kiezen tussen twee verschillende designs voor het thuisshirt. Het meest populaire shirt zou het thuisshirt worden en het shirt waarop minder gestemd werd, zou het uitshirt worden. Dit is opvallend te noemen, omdat beide designs de clubkleuren van de Nijmegenaren bevatten en dus dezelfde kleuren bevatten. Het was in ieder geval een close-call. Het ene design kreeg 53,51% van de stemmen en het andere design kreeg 46,49% van de stemmen. Het zogenaamde balkenshirt wordt het nieuwe thuisshirt. We bespreken de designs van beide shirts.

NEC Nijmegen thuistenue 2016-2017

Het NEC Nijmegen thuisshirt 2016-2017 betreft het shirt waarin de club de Eredivisie en KNVB Beker thuiswedstrijden speelt in de Goffert. Dit is het shirt, welke van de seizoenskaarthouders de meeste stemmen kreeg. Het NEC Nijmegen thuisshirt bevat dit jaar niet meer het verticale half-om-half design, maar wordt ook wel het balkenshirt genoemd. Het shirt is overwegend rood met groene en zwarte accenten uit de clubkleuren van NEC. Het shirt wordt gekenmerkt door de brede groene baan over de borst. Deze wordt geflankeerd door twee zwarte banen. Om deze reden wordt dit shirt ook wel het balkenshirt genoemd. Verder is het nieuwe thuisshirt van de club uitgerust met een v-hals. Kledingsponsor Patrick staat zowel op de rechter borst als op de mouwen. Het Belgische sportmerk is sinds 2014-2015 kledingsponsor van de club. De hoofdsponsor van NEC voor 2016-2017 is vooralsnog niet bekend gemaakt door de club. Het NEC thuistenue wordt zoals altijd gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met zowel groene als rode accenten. 

NEC Nijmegen uittenue 2016-2017

Het nieuwe NEC Nijmegen uitshirt 2016-2017 betreft het shirt waarin de club de uitwedstrijden in de Eredivisie en KNVB Beker speelt gedurende komend seizoen. Dit betreft het voetbalshirt wat we eigenlijk kennen als het thuisshirt van de club. Het shirt wordt gekenmerkt door het verticale half-om-half design. De rechterkant van het uitshirt van NEC is geheel rood en de linkerkant is geheel groen. Verder bevat dit shirt een kleine v-hals. Op de borst staan de logo's van de club en Patrick en de mouwen bevatten ook het logo van Patrick. Ook dit tenue wordt gecompleteerd door een zwart short en kousen met groene en rode details. Omdat het thuisshirt en uitshirt van de club dezelfde kleuren bevatten, zullen NEC en Patrick binnenkort ook nog een 3e shirt gaan lanceren voor komend seizoen. Daarover later meer. Check hieronder de foto's van de nieuwe voetbalshirts van NEC.

NEC Nijmegen voetbalshirt kopen

Het nieuwe NEC voetbalshirt voor 2016-2017 kan je vanaf medio mei/juni kopen in de officiële shop van de club. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 50,- en voor kinderen € 45,-. Check daar ook de gehele tenues en trainingslijn van de Nijmegenaren. Of check de beschikbare producten in het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de producten. Directe levering gegarandeerd.

Koop het hier!

Nec -nijmegen -shirt -2016-2017


NEC-Nijmegen -voetbalshirt -2016-2017

Bron: NEC Nijmegen / Broer van den Boom