20 oktober 2017

JAKO lanceert nieuwe Irak trainingsshirt voor 2018-2019

De nationale voetbalbond van Irak en kledingsponsor JAKO hebben afgelopen weken een nieuw trainingsshirt voor het Irakese voetbalelftal bekend gemaakt. Dit shirt wordt door het land gedragen tijdens de oefenwedstrijden en de kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op de Azië Cup van 2019. Bovendien wordt dit shirt gedragen tijdens de Azië Cup van 2019, welke plaats vindt in de Verenigde Arabische Emiraten in januari 2019. Het Duitse sportmerk JAKO is kledingsponsor van de vertegenwoordigende elftallen van het land sinds een aantal jaar. Check hieronder de details van het nieuwe shirt waarin het land de komende jaren traint.

Het nieuwe Irak trainingsshirt van JAKO Sportswear is geheel in stijl van de kleuren van het voetbalshirt van het land. Het shirt is namelijk geheel groen en wordt verder gekenmerkt door de witte details. Het shirt is bovendien gebaseerd op het Striker template van JAKO. Dit betekent dat het shirt een ronde hals bevat en een brede strip over de mouwen. Dit geeft het shirt een vintage uitstraling. Zowel de hals als de strip over de mouwen zijn wit. Het logo van het Duitse sportmerk staat op de rechter borst en het logo van de Irakese voetbalbond (Iraq Football Association/IFA). Dit embleem wordt grotendeels gekenmerkt door de vlag van het land. Daarnaast bevat het shirt over de schouders en mouwen de trademark tekens van JAKO en staat op het midden van het trainingstenue de vlag van het land: IRAQ. Het trainingstenue van het nationale elftal wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een groene strip. De kousen van het trainingstenue van Irak hebben ook deze kleurencombinatie. JAKO rust haar tenues ook uit met een speciale technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Het nationale elftal van Irak heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland. In de laatste kwalificatiepoule voor kwalificatie eindigde het land als vijfde, waardoor het geen ticket naar het WK van 2018 bemachtigde. Ben je fan van het nationale elftal van Irak en wil je dit shirt of een ander shirt van het land kopen? Check het exclusief in deze online SHOP!

Ben je op zoek naar teamkleding van JAKO? Check het in deze online winkel!