Irak 3e voetbalshirt 2021-2022

De Irakese voetbalbond en kledingsponsor Umbro hebben deze week een opvallend Irak voetbalshirt gepresenteerd. Dit betreft het Irake 3e shirt 2021-2022 en dit tenue draagt het keurkorps van bondscoach Dick Advocaat in de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK en tijdens de Arabië Cup, welke van 30 november tot 18 december plaatsvindt in Qatar, het land waar ook het WK gehouden wordt. Het nieuwe Irak 3e tenue heeft een typisch Umbro design, waarover we in dit artikel meer vertellen. Umbro is sinds vorig jaar oktober de kledingsponsor van het Irakese voetbalelftal.

Zwart/goud Irak uitshirt 2021-2022

Het Umbro Irak 3e voetbalshirt 2021-2022 is volledig zwart en borduurt voort op het design van de andere Irak voetbalshirts 2021-2022. Het voetbalshirt bevat een all-over print, geïnspireerd door Mesopotamische symbolen, die al meer dan 1000 jaar symbool staan voor de Irakese cultuur. Mesopotamië is een historie regio rondom de Tigris en Eufraatrivier is één van de oudste beschavingen in de wereld. Het voetbalshirt van Irak bevat dit seizoen bovendien een V-hals en de mouwen bevatten aan de onderkant een band, waarin de dubbele diamant van Umbro een aantal keer voor komt. Ook het logo van het Engelse sportmerk op de rechterborst is goud en hetzelfde geldt voor de badge van de Irakese voetbalbond, de Iraq Football Association (IFA /العراقي لكرة القدم‎). De ster boven het logo van de Irakese voetbalbond verwijst naar het winnen van de Azië Cup in 2007. In de nek op de achterzijde van het tenue bevindt zich ook nog een graphic. Ook deze gouden graphic is een verwijzing naar Mesopotanië. Het Irak tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met gouden logo's en ook de kousen van het nieuwe Irak tenue zijn zwart met gouden details.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Irak 3e shirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Mohanad Ali, Adnan Kadhim, Bashar Rasan, Sherko Karim, Justin Meram en nog meer spelers. Helaas kun je het Umbro Irak 3e shirt nog nergens bestellen. Ben je op zoek naar een ander Irak voetbalshirt? Check het in deze fanshop! 

Umbro Irak 3e shirt 2021-2022

Irak 3e voetbalshirt 2021-2022