3 juni 2021

Irak voetbalshirts 2021-2022

De nationale voetbalbond van Irak en kledingsponsor Umbro hebben vandaag de nieuwe Irak voetbalshirts 2021-2022 gepresenteerd. In deze nieuwe tenues speelt het Irakese voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. Umbro is sinds 2020 de kledingsponsor van het nationale elftal en volgde destijds het Italiaanse sportmerk Givova op als official supplier.

Irak thuisshirt 2021-2022

De nieuwe Irak voetbalshirts zijn geïnspireerd door de oude Mesopotamische symbolen, die symbool staan voor de cultuur van het land voor meer dan duizenden jaren. Het Irak thuisshirt 2021-2022 is groen en bevat een all-over print van Mesopotamische symbolen op de voor- en achterzijden van het tenue. De print bestaat onder andere uit een Babylonische palmboom, welke symbool staat voor de overwinning van het nationale elftal. In de print komt ook de Isjtarpoort terug, welke de toegang vormde tot het oude Babylon. Verder bevat het Irak thuisshirt 2021-2022 een brede zwarte v-hals. De band aan de onderkant van de mouwen is een combinatie van zwart en groen. In de zwarte taping is het logo van Umbro in het groen verwerkt en op de rechterborst prijkt het logo van het Engelse sportmerk in het wit. De linkerborst bevat de badge van de Irakese voetbalbond. De ster boven het logo verwijst naar het winnen van de Azië Cup in 2007. In de nek op de achterzijde van het tenue staat de naam van het land in een traditioneel Arabisch lettertype. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met groene accenten. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Irak uitshirt 2021-2022

Het Irak uitshirt 2021-2022 heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit tenue is echter volledig wit en bevat dus dezelfde print als op het thuisshirt. Aan deze print zijn zogenaamde Assyrische rozetten toegevoegd. Deze kleine bloemsymbolen werden veel gebruikt in de kunst van het oude koninkrijk Assyrië. Verder is het uitshirt van het Irakese voetbalelftal uitgerust met een toelopende v-hals in het groen en ook de band aan de onderkant van de mouwen is groen. De logo’s van de voetbalbond en Umbro staan op het midden van de borst van het uitshirt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en witte kousen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Irak tenues, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Mohanad Ali, Adnan Kadhim, Abbas, Tariq en andere spelers. 

Helaas kun je de nieuwe Umbro Irak voetbalshirts 2021-2022 nog nergens bestellen. Ben je op zoek naar een ander Irak voetbalshirt? Check het in deze fanshop! 

Irak thuisshirt 2021-2022

Irak uitshirt 2021-2022