23 oktober 2017

Irak thuisshirt 2017-2018

Aan het voetbalshirt van Irak hebben wij nog nooit aandacht besteed. Vandaag is het tijd om het wel te doen. Het Irakese voetbalelftal heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van Rusland. Wel wist het land door te dringen tot de laatste kwalificatieronde van Azië. In een poule met Japan, Saudi Arabië, Australië, de Emiraten en Thailand eindigde het land op een vijfde plaats, waardoor er geen WK ticket werd bemachtigd. Het land nam tot nog toe alleen deel aan het WK van 1986. In dit nieuwe shirt speelde het elftal al een aantal wedstrijden. Het nieuwe thuisshirt wordt bovendien gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op de Azië Cup van 2019, welke plaats vindt in de Verenigde Arabische Emiraten. JAKO en de Irakese voetbalbond hebben al sinds 2014 een samenwerking. Het Duitse sportmerk is dan ook verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt.

Irak thuis shirt en tenue 2017-2018

Opvallend aan het shirt is dat het voetbalshirt overwegend groen is, een kleur die alleen heel subtiel terug komt in de vlag van het land. De vlag van Irak wordt namelijk gekenmerkt door een horizontale rode, witte en zwarte band. In de witte band van de vlag bevindt zich een groene tekst. Het thuisshirt van Irak wordt gekenmerkt door de horizontale groene banen over het voetbalshirt. Dit design is gebaseerd op het Celtic template van kledingsponsor JAKO. Verder wordt het tenue gekenmerkt door de brede horizontale band over de schouders en een deel van de mouwen. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is wit en dit geldt ook voor de ronde hals van het voetbalshirt. In de band over de schouders en mouwen zijn de trademark tekens van het Duitse merk verwerkt en op de rechter borst staat het logo van JAKO. JAKO is dus sinds 2014 kledingsponsor van het elftal en was dit eerder al in de periode 2003-2004. Andere kledingsponsoren van het nationale elftal waren Umbro (1984-1986), adidas (1986-1994, 2007, 2014), Puma (1996), Patrick (2000), Jack & Jones (2004-2006), Lotto (2006), Diadora (2006) en Peak (2008-2014). De andere borst van het tenue bevat het logo van de Irakese voetbalbond: Iraq Football Association (IFA). De achterkant van het voetbalshirt bevat de naam van het land: IRAQ. Het thuistenue van het Aziatische land wordt compleet gemaakt door een geheel groen voetbalbroekje en groene kousen. Op beide items staan uitingen van JAKO en de nationale voetbalbond.

De JAKO Irak tenues bestaan voor 100% uit polyester en zijn uitgerust met de JAKO Keep Cool technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat zweet en vocht sneller naar de buitenkant van het tenue worden getransporteerd en zorgt bovendien voor een betere ventilatie. Deze technologie komt tot uiting in de meshinzetstukken in de voetbalshirts. De nieuwe Irak tenues worden vanaf nu gedragen door spelers als Ibrahim, Adnan, Yasin, Kamel en andere sterspelers. Check ook het nieuwe trainingsshirt.

Irak voetbalshirt kopen

Het nieuwe Irak voetbalshirt kan je vanaf nu, evenals andere merchandising van het nationale elftal, kopen in de onderstaande online winkel. Dit kan alleen voor volwassenen. De prijs van het shirt is € 69,95. In deze online shop kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Of check het overzicht met beschikbare Irak producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Irak voetbalshirt in deze winkel!

Ben je op zoek naar JAKO teamkleding? Check deze online SHOP!