Irak voetbalshirts 2021

In oktober maakten de Irakese voetbalbond en Umbro al bekend dat het Engelse sportmerk van dit jaar de kledingsponsor wordt van het Irakese voetbalelftal, nu zijn ook de Irak voetbalshirts 2021-2022 door Umbro en de bond gepresenteerd. In deze nieuwe tenues speelt het nationale elftal van Irak de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022. Umbro is de opvolger van het Italiaanse sportmerk Givova, dat alleen in 2019-2020 kledingsponsor was. Daarvoor (2014-2019) was JAKO verantwoordelijk voor de tenues en trainingskleding van Irak.

Irak thuisshirt 2021

Het Irak thuisshirt 2021 heeft het standaard Umbro template van dit seizoen. Dit template wordt gekenmerkt door de taping op de schouders, waarin een print van diamanten is verwerkt. Deze chevrons symboliseren het logo van de kledingsponsor. Het Iran thuisshirt is verder geheel wit en de taping op de schouders is overwegend zilver. Hetzelfde geldt voor het logo van Umbro op de rechterborst. De andere borst is uitgerust met de badge van de Irakese voetbalbond, de Iraq Football Association. Het thuisshirt is bovendien voorzien van een ronde hals. Het Irak thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen. Op beide items staan ook uitingen van Umbro en de voetbalbond.

Irak uitshirt 2021

Het Irak uitshirt 2021 is groen en wordt gekenmerkt door de dunne, witte, verticale lijn, welke over het midden van de body van het tenue loopt. De logo’s van de voetbalbond en het Engelse sportmerk staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Ook dit voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals en wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en groene kousen. Gezien het feit dat de nieuwe Irak tenues er vrij simpel uitzien, is het de vraag hoe lang het nationale elftal deze tenues zal gaan dragen. We verwachten dat dit niet langer is dan een jaar. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Irak Umbro voetbalshirts 2021-2022, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Mohanad Ali, Ali Adnan Kadhim, Bashar Rasan en andere spelers.

Ben je op zoek naar een Irak voetbalshirt? Check het in deze fanshop! 

Irak uitshirt 2021-2022