5 juni 2018

Ipswich Town retroshirts COPA football

De Engelse club Ipswich Town speelt haar wedstrijden tegenwoordig in de Championship, maar in het verleden was Ipswich Town een absolute topclub in Europa. In de jaren ’80 maakte de Engelse club furore. COPA football wil Ipswich Town eren en heeft vier nieuwe retroshirts gelanceerd van de Engelse club. Deze retroshirts zijn replica’s van de tricots die gedragen werden door spelers als Terry Butcher, John Wark en Frans Thijssen. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe retroshirts die COPA heeft gelanceerd voor Ipswich Town? Check ze hieronder!

Ipswich Town retroshirts

 De gave retroshirts van Ipswich Town, die door COPA zijn gelanceerd, komen uit het einde van de 20e eeuw. De shirts komen namelijk uit de jaren: 1980-1981, 1981-1982 en 1999-2000. In deze periode werden er veel prijzen gewonnen door de Europese topclub Ipswich Town. In deze jaren werd onder anderen de UEFA Cup en de FA Cup gewonnen door de Engelse club. De UEFA Cup werd gewonnen door in de finale AZ Alkmaar te verslaan. De bekendste trainers die hebben gezorgd voor deze successen zijn Bobby Robson en Bobby Ferguson.

Ipswich Town 1980-1981

Hierbij gaat het om het shirt dat gedragen werd tijdens de UEFA Cup winst van de club. In 1980-1981 werd AZ in een finale over twee wedstrijden verslagen met 5-4. De kleur van het thuisshirt van Ipswich Town was tijdens die periode al blauw van kleur. Het shirt heeft een echt klassieke V hals. Dit zorgt al voor een Retro idee. Om deze V hals heen loopt een brede witte baan. Deze baan komt ook terug aan de biezen van de mouwen van het retro shirt. In dit shirt behaalde Ipswich Town ook de halve finale van de FA Cup. Hierin was Manchester City echter te sterk. Het logo van Ipswich Town komt natuurlijk ook terug op dit gave retroshirt. Onder dit logo staat U.E.F.A CUP FINAL 1981. In dit retroshirt maakte vooral de Schotse middenvelder John Wark furore. Hij scoorde in de finale tegen AZ twee doelpunten. In het gehele toernooi vond de Schot maar liefst 14 keer het net.

Ipswich Town 1981-1982

Het seizoen 1981-1982 was een seizoen zonder prijzen voor Ipswich Town. Ondanks dat de club lange tijd bovenaan stond in de competitie werden ze op het einde voorbij gestreefd door Aston Villa. Het succes in de UEFA Cup kon ook geen vervolg krijgen want Ipswich Town werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Aberdeen. In de FA Cup was er een verrassende uitschakeling tegen Shrewsbury. Ondanks dat er geen prijzen werden gepakt in dit seizoen was het voor de spits van Ipswich Town Alan Brazil een goed seizoen. De spits had een geweldig seizoen en maakte 22 doelpunten. Samen met zijn compagnon Paul Mariner was hij een zeer gevreesd duo op de Engelse velden. Dit duo scoorde aan de lopende band. In thuiswedstrijden deden zij dit in een klassiek blauw shirt, terwijl het uitshirt dat seizoen wit van kleur was. Het template was bij beide shirts hetzelfde. Over het shirt liepen namelijk allemaal erg dunne verticale lijnen. Om een retroshirt een goed klassiek karakter te geven, is het shirt uitgerust met een klassieke V hals. Het logo van Ipswich Town staat natuurlijk ook op dit shirt. Op de linkerkant van de borst staat het logo van de club. Onder dit logo staat ook de tekst U.E.F.A CUP WINNERS 1981. Copa heeft het thuisshirt uitgerust met lange mouwen, terwijl het uitshirt van Ipswich juist korte mouwen heeft.

Ipswich Town 1999-2000

Het thuisshirt van Ipswich Town voor het seizoen 1999-2000 is een erg bijzondere. Dit is namelijk het jaar dat Ipswich Town eindelijk terugkeerde op het hoogste niveau in Engeland. Dit gebeurde door tijdens de play-offs Barnsley te verslaan. Ook in dit seizoen was het thuisshirt van Ipswich Town blauw van kleur. Echter heeft dit retro shirt ook een witte strip aan de zijkant van het shirt. Om het wit en blauw te scheiden is er gekozen voor een rode lijn. Hierdoor komen alle kleuren uit het logo van Ipswich Town terug in het shirt. De kraag van het shirt van Ipswich in het seizoen 99-00 is een echte polo kraag. Aan de achterkant van deze kraag staat geschreven I.T.F.C. de initialen van de Engelse club. Op de linkerkant van de borst staat het logo van Ipswich Town. Boven dit logo staat WEMBLEY 2000. Want daar gebeurde het. In de Engelse voetbaltempel werd promotie naar het hoogste niveau van Engeland veilig gesteld.

Dit zijn drie shirts uit de rijke geschiedenis van de Engelse club. Belangrijke periodes voor alle supporters van Ipswich Town.  In de periode dat deze gave retroshirts werden gedragen door de spelers van Ipswich Town hebben zij de club op de kaart gezet. Op dit moment speelt de club in de Championship.

Ipswich Town voetbalshirt bestellen

Wil jij onderdeel uit maken van de geschiedenis van Ipswich Town? Dan heeft u geluk want deze gave retroshirts van COPA Football zijn vanaf te koop in DEZE WEBSHOP. Directe levering gegarandeerd!