19 november 2021

Ipswich Town retro voetbalshirt 1997-1998

COPA Football heeft deze week ook een nieuw Ipswich Town retro voetbalshirt toegevoegd aan de al collectie! Het Nederlandse retro merk verzorgt sinds een aantal jaar de retro lijn van de club die momenteel op het derde niveau van Engeland (EFL League One) acteert en waar Ed Sheeran de hoofdsponsor is. Sinds 2014 is adidas al de kledingsponsor van ‘’The Tractor Boys’’ en draagt de club tijdens de wedstrijden in de competitie en in de beker tenues van het Duitse sportmerk. Het door COPA gelanceerde retro shirt van 1997-1999 is vrijwel een exacte replica van het tenue van meer dan twintig jaar geleden.

In het seizoen 1997-1998 speelde Ipswich in Division 1, destijds het tweede niveau van Engeland. Onder leiding van manager George Burley kwam de trein dit seizoen maar langzaam op gang. Met spelers als Matt Holland, Mark Venus, David Johnson, Mauricio Taricco, jason Cundy en talent Kieron Dyer was het doel te promoveren naar het hoogste niveau. De eerste seizoenshelft was matig, maar in de tweede seizoenshelft verloor Ipswich slechts één van de drieëntwintig wedstrijden, waardoor de club de play-offs bereikte. In de halve finale van de play-offs voor promotie naar het hoogste niveau was Charlton Athletic over twee wedstrijden helaas de sterkere. Twee jaar na deze deceptie, in 2000, zou Ipswich weer promoveren naar de Premier League.

Het COPA Ipswich Town retro voetbalshirt 1997-1999 heeft exact hetzelfde design als het tenue van dit seizoen. Ook het logo van de kledingsponsor van destijds staat namelijk op het tenue. Van 1995 tot 2007 verzorgde het Engelse sportmerk Punch namelijk de tenues van ‘’The Blues.’’ Inmiddels lijkt het merk van de aardbodem te zijn verdwenen. Het voetbalshirt van Ipswich Town had eind jaren ’90 een iconisch design. De body van het voetbalshirt is blauw en de mouwen wit met aan de onderkant een blauwe lijn. Daarnaast hebben de tenues een opvallende kraag. Dit betreft de zogenaamde  retro halslijn, welke een combinatie is tussen een rechte en diagonale hals. Het rechte gedeelte is blauw en het diagonale gedeelte wit met een dunne blauwe lijn. Bovendien bevat het Ipswich Town retro voetbalshirt een gevouwen kraag in het blauw/wit. Het logo van Punch prijkt op de retro halslijn en op het midden van de borst staat de badge van de in 1878 opgerichte club. Het midden van het tenue is versierd met het logo van de hoofdsponsor van destijds Greene King. De pub/brouwerij was in de periode 1995-1995 de shirtsponsor van Ipswich Town. De tenues hebben ook dezelfde stof als in de jaren ’90 en bestaan voor 100% uit polyester.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van dit unieke Ipswich Town retro voetbalshirt 1997-1998. Dit shirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van het voetbalshirt is € 59,95 en dit shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Zoals alle COPA retro shirts is dit shirt verpakt in een luxe cadeaubox. Je kunt dit shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde retro bedrukking gebruikt als in de jaren ’90. Directe levering!

Bestel je Ipswich Town retro voetbalshirt direct in deze SHOP!

Ipswich Town retro shirt 1997-1998