4 april 2018

IFK Göteborg thuisshirt 2018-2019

De Zweedse topclub IFK Göteborg heeft het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 officieel gelanceerd. De kledingsponsor van het nieuwe shirt is het Italiaanse sportmerk Kappa. IFK Göteborg speelt haar thuiswedstrijden in het Gamla Ullevi stadion. Dit stadion biedt plaats aan 18.000 supporters. Göteborg speelt niet al haar thuiswedstrijden in dit stadion. Grotere wedstrijden van de Zweedse club worden gespeeld in het vernieuwde Ullevi stadion. Hierin passen na de verbouwing 75.000 fans. Door dit grote stadion kunnen de spelers van IFK Göteborg een nog betere en massalere aanmoediging verwachten in de belangrijke en grote wedstrijden die de club speelt. Ondanks dat de club uit Göteborg een echte topclub is, is het al lang geleden dat de club voor het laatst een hoofdprijs won. In 2015 en 2013 werd nog de beker gewonnen maar het laatste landskampioenschap dateert al uit 2007. In dit nieuwe thuisshirt moeten er weer successen geboekt gaan worden door de selectie van trainer Jörgen Lennartsson. Ben jij benieuwd naar het nieuwe thuisshirt van IFK Göteborg? Check de details hieronder!

IFK Göteborg thuis shirt en tenue 2018-2019

Het Italiaanse kledingmerk Kappa is ook dit jaar verantwoordelijk voor het design van het shirt van de Zweedse topclub. Het nieuwe thuisshirt van IFK Göteborg is blauw en wit. Deze kleuren zijn afgeleid van de IFK sportclubs. IFK is namelijk een afkorting waar meerdere verschillende sportclubs uit Göteborg onder vallen. Alle thuisshirts van deze sportclubs hebben de bekende blauw/witte kleurencombinatie verwerkt in het thuisshirt. Bij het thuisshirt van IFK Göteborg is dit gedaan doormiddel van witte en blauwe banen die in verticale lijn over het shirt lopen. De schouders van het shirt zijn volledig blauw, al is hier wel in het wit het dubbele logo van Kappa te zien. Ook heeft het shirt een ronde hals waar een subtiele witte rand in is verwerkt. De Mouwen van het shirt zijn wit al loopt er een grote blauwe baan over het midden van de mouw. De biezen aan de onderkant van de mouwen zijn erg duidelijk aanwezig. Deze zijn zeer breed en blauw van kleur. Op de rechterkant van de borst is het logo van Kappa te vinden. Kappa is sinds 2016 de shirtsponsor van de Zweedse club. In 2016 verving het Italiaanse merk adidas als kledingsponsor van de club. Adidas stond sinds 1970 op het shirt van Göteborg. De vervanging van adidas was dus een grote verandering voor de supporters van de Zweedse club. Ondertussen is iedereen nu gewend aan het design van Kappa en is dit al het 3e thuisshirt waar het Italiaanse merk verantwoordelijk is voor het design. De linkerkant van de borst bevat het logo van de Zweedse topclub. Boven dit logo prijkt één gouden ster. Deze ster staat voor 10 kampioenschappen. Net als in Nederland krijg je in Zweden ook per 10 landskampioenschappen een gouden ster op het shirt. IFK Göteborg heeft na Malmö FF de Allsvenskan het vaakst op haar naam mogen schrijven. 18 keer was de club uit Göteborg de beste van het Scandinavische land. Ook heeft de Zweedse club twee keer de UEFA Cup gewonnen. Zowel in 1982 als in 1987 waren ze beste in dit zware Europese voetbaltoernooi. Op de voorkant van het shirt is de naam van de hoofdsponsor te vinden, Prioritet Finans. Sinds 2011 is Prioritet Finans terug te vinden op het shirt van IFK. Echter in het jaar 2015 heeft er één jaar geen sponsor op het shirt van de club gestaan. Het nieuwe thuistenue van IFK Göteborg wordt gecompleteerd door een blauwe voetbalbroek en blauwe kousen.

IFK Göteborg voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van de Zweedse topclub is vanaf dit moment te koop in DEZE WEBSHOP. Het shirt heeft een prijs van € 79,95. Wil jij net als Elias Omarsson, Sebastian Eriksson Vajebah Sakor en al hun teamgenoten met trots rondlopen in dit super gave voetbalshirt van de Zweedse topclub IFK Göteborg? Aarzel dan niet en bestel het nieuwe thuisshirt nu! Directe levering gegarandeerd!