5 oktober 2018

Hummel lanceert Tottenham Hotspur retro voetbalshirts van eind jaren '80

Hummel heeft deze week een speciale Tottenham Hotspur retro collectie gelanceerd. Het Deense sportmerk was in de periode 1985-1991 kledingsponsor van de Londense club. Hummel en ''the Spurs'' hebben schijnbaar opnieuw een overeenkomst, waarbij Hummel alleen verantwoordelijk is voor de productie van de retro voetbalshirts. Nike is sinds de zomer van 2017 de kledingsponsor van Tottenham en verzorgt de tenues en trainingskleding van Tottenham Hotspur. Het is overigens wel vrij uniek dat een merk retro shirts lanceert van een periode dat het zelf kledingsponsor is geweest en momenteel geen kledingsponsor. De meeste retro shirts die tegenwoordig uitgebracht worden, worden door een ander merk opnieuw uitgebracht, maar bevatten wel het design van het shirt van destijds. Anyway, check hieronder het design van de Hummel retro shirts van Tottenham!

Tottenham Hotspur voetbalshirt 1985-1987

Uiteraard heeft Hummel het Tottenham Hotspur thuisshirt van 1985-1987 uitgebracht. In deze periode won de club geen noemenswaardige prijzen. Wel had het shirt een opvallend design. Het shirt is wit en wordt gekenmerkt door de diagonale strepen over de borst. Daaronder bevindt zich een band met de trademark tekens van Hummel. De chevrons van het Deense sportmerk zijn ook te vinden in een strip over de schouders en mouwen. Op de borst prijken de logo's van Hummel en de club en op het midden van het tenue staat hoofdsponsor HOLSTEN. De brouwerij was in de periode 1983-1995 de hoofdsponsor van de Spurs.

Tottenham Hotspur uitshirts eind jaren '80

Ook het Tottenham Hotspur uitshirt van de periode 1986-1988 is door Hummel gereleased. Dit shirt bevat royal blue en navy blauwe, diagonale banen, welke geflankeerd worden door dunnere witte strepen. Dit shirt bevat een v-hals in de clubkleuren van Tottenham Hotspur en ook de bies aan de onderkant van de mouwen hebben deze kleurencombinatie. De logo's van Hummel, Holsten en de club staan op dezelfde plaats als op het thuiusshirt en de achterkant van het retro voetbalshirt is ook uitgerust met diagonale banen. Ook het laatste uitshirt van Hummel is opnieuw uitgebracht. Dit shirt werd door de Londenaren gedragen van 1988 tot 1991. Destijds gingen uitshirts langer dan één seizoen mee. Dit betreft het gele shirt met een all-over graphic print en over de mouwen de chevrons van Hummel. Ook dit tenue bevat een toelopende v-hals met navy blauwe accenten.

Check hieronder de afbeeldingen van de retro voetbalshirts van eind jaren '80, welke gedragen werden door spelers als Metgod, Gray, Allen, Waddle, Hodge, Howells, Gascoigne, Mabbutt en andere sterspelers.

Tottenham Hotspur retro voetbalshirt bestellen

De Hummel retro voetbalshirts van Tottenham Hotspur kan je alleen bestellen in de clubshop. Ben je op zoek naar andere retro shirts van de club? Check het dan exclusief in de onderstaande webwinkel. Hier kan je je Tottenham retro tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Of check het overzicht met beschikbare Spurs producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel je Tottenham Hotspur retro voetbalshirt altijd in deze SHOP!