Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025 geïnspireerd door uitshirts jaren '80

Het Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025 is vandaag officieel gepresenteerd door de Londense voetbalclub en kledingsponsor Nike met het motto ''STEAL THE SHOW!'' Of het team van trainer Ange Postecoglou met dit shirt de show gaat stelen, is nog maar de vraag. Aan het retro design van het voetbalshirt zal het in ieder geval niet liggen! In het voetbalshirt speelt Tottenham Hotspur de uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup, League Cup en in Europa gedurende het seizoen 2024-2025. Eerder lanceerden de club en Nike al het Tottenham Hotspur thuishirt 2024-2025. 

Geïnspireerd door uitshirt 1983-1984

Het Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025 heeft dit jaar een retro look.  Het shirt is namelijk een moderne interpretatie  van het uitshirt van het seizoen 1983-1984 en 1984-1985. Hiermee is het shirt een eerbetoon aan het winnen van de UEFA Cup in 1984. In de finale nam Tottenham Hotspur het op tegen Anderlecht. Zowel de heenwedstrijd in Brussel als de terugwedstrijd op White Hart Lane in Londen eindigden in 1-1, waardoor strafschoppen soelaas moesten bieden. Tottenham Hotspur was hierin de gelukkigste, waardoor het voor de tweede keer in de historie de UEFA Cup won. Sterspelers van het team van Tottenham tijdens het seizoen 1983-1984 waren Steve Perryman, Chris Hughton, Mark Falco, Steve Archibald en Micky Hazard.

Tijdens het seizoen 1983-1984 was Le Coq Sportif nog de kledingsponsor van Tottenham Hotspur en werd het uitshirt gekenmerkt door de verticale lichtblauwe retro banen. Deze banen komen nu weer terug op het Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025, zij het in een iets andere tint lichtblauw. Deze kleurencombinatie wordt door Nike ''Cobalt Bliss/Royal Tint/Binary Blue'' genoemd. De banen op het voetbalshirt hebben bovendien een creatiever design. De banen hebben verschillende tinten lichtblauw en alle banen hebben een ander design. Sommige banen zijn uitgerust met een design van dunne verticale strepen, andere banen bevatten een brushed effect en een aantal van deze banen bevatten een combinatie van deze effecten. De banen hebben ook allemaal andere diktes. Het voetbalshirt bevat ook donkerblauwe accenten. De v-hals van het shirt is donkerblauw. Deze v-hals is aan de rechterkant breder dan aan de linkerkant. Ook de band op de zijkanten van het voetbalshirt is donkerblauw. De band aan de onderkant van de mouwen is in stijl van verschillende typische Tottenham Hotspur kleuren: navy, wit en geel. Alle logo’s op het uitshirt zijn donkerblauw. De rechterborst bevat de swoosh van Nike, op het midden van de borst staat het clublogo en daaronder hoofdsponsor AIA. Het uitshirt bevat ook nog een detail. De binnenkant van de hals bevat een gele taping met daarin de initialen van het motto van de supporters: C(ome) O(n) Y(ou) S(purs). 

Het Tottenham Hotspur uittenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje met aan weerszijden een donkerblauwe taping. De onderkant van het short is uitgerust met een donkerblauwe, lichtblauwe en gele band. Op het short staan uiteraard ook weer de logo’s van de club en Nike. De sokken zijn lichtblauw met aan de bovenkant een donkerblauwe en gele band.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. De replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie en de authentic versie (de versie die de spelers en speelsters dragen) de Nike Dri Fit ADV technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic tenues hebben een andere structuur. Deze zogenaamde knit structuur bevat extra ventilatiezones. Bovendien zijn deze tenues iets lichter en is het metaprisma effect in deze tenues verwerkt. Dit is een nieuw concept van Nike, waarbij de traditionele kleuren met licht en beweging worden versterkt, waardoor er een dynamische uitstraling ontstaat. De logo’s van Tottenham Hotspur en Nike op deze tenues betreffen Liteflex logo’s. Dit zijn logo’s gemaakt van gerecycled materiaal met een ventilerend effect.
  • Pasvorm: Replica – Normaal, Authentic – SlimFit

Tottenham Hotspur uitshirt bestellen

Het Nike Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen (maten 122-128, 128-140, 140-152, 152-164) is het uitshirt € 79,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. Alle Tottenham Hotspur tenues kun je laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt!

Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025 geïnspireerd door uitshirts jaren '80
Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025 geïnspireerd door uitshirts jaren '80
Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025 geïnspireerd door uitshirts jaren '80
Tottenham Hotspur uitshirt 2024-2025 geïnspireerd door uitshirts jaren '80