Het voetbalmerk KIPSTA - Succes en kwaliteit

In de categorie echte voetbalmerken kwamen we weer een interessant merk tegen, namelijk Kipsta. Het voetbalmerk heeft tegenwoordig een eigen voetbalshop met een breed assortiment aan voetbalproducten voor verschillende doelgroepen.  Helaas is het merk nooit kledingsponsor van een Nederlandse club geweest. Toch heeft het voetbalmerk haar sporen al lang en breed verdiend. Enerzijds komt dat door de prestaties van een Franse club, waarvan Kipsta kledingsponsor is geweest en anderzijds door de missie van het merk. Daar gaan we het in dit blog over hebben!

Voordat we het over die club gaan hebben, eerst wat feitjes over de roots van Kipsta. Het voetbalmerk is een van origine Frans merk en is in 1998 gestart door Decathlon. Kipsta is een combinatie van twee Franse woorden: ''Kip'' is afgeleid van het Franse woord equipe, dat team betekent. ''Sta'' is een afgeleide van stade en dit betekent stadion. Het voetbalmerk staat tegenwoordig dus vooral bekend om haar brede assortiment in voetbalproducten. Van 2001 tot 2006 verzorgde Kipsta bovendien de tenues en trainingskleding van de Franse club OSC Lille. Dat is niet gek ook. De roots van het merk ligt namelijk ook in Lille. 

Voetbalshop

De periode 2001-2006 heeft beide partijen geen windeieren gelegd. Eind jaren '90 was een zwarte bladzijde in de geschiedenis van OSC Lille. Na een aantal jaar op het hoogste niveau gebivakkeerd te hebben, degradeerde de club in 1997 naar Ligue 2. Na drie seizoenen kwam het echter sterk terug. In het seizoen 2000-2001 eindigde OSC Lille op een derde plaats in Ligue 1 en plaatste zich dus voor de Champions League. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de club nam ''Le LOSC'' deel aan Europees voetbal en dan ook nog eens op het hoogste podium. Door een overwinning op Parma in de voorronde was ook de groepsfase een feit. Daarin deed de club het niet onverdienstelijk. Van de zes wedstrijden won de club één wedstrijd, speelde het er drie gelijk en werden er twee verloren. ''Les Dogues'' eindigde als derde achter Deportivo La Coruna en Manchester United. Na de winterstop stroomde de club uit Lille door naar de UEFA Cup. In de 1/16 finales won Lille nog van Fiorentina, maar in de 1/8 finale delfde de club het onderspit tegen de latere finalist Borussia Dortmund. In de periode 2001-2006 draaide Lille standaard mee in de bovenste regionen van de Franse competitie en in 2004-2005 werd de club zelfs tweede, waardoor het zich opnieuw plaatste voor het kampioenenbal. Opnieuw nam de club het op tegen Manchester United en dit keer won de club in eigen huis met 1-0. Acimovic was verantwoordelijk voor de enige goal van deze wedstrijd. Deze wedstrijd staat nog steeds te boek als één van de meest legendarische wedstrijden in de geschiedenis van Lille. Na het seizoen 2005-2006 namen Kipsta en Lille afscheid van elkaar en werd het stokje overgenomen door een ander sportmerk: Airness. De periode 2001-2006 is de meest succesvolle periode uit de geschiedenis van Lille en Kipsta heeft dus aan de wieg gestaan van deze successen.

voetbalshop

Dat Kipsta geen kledingsponsor meer is van een club op het hoogste niveau betekent echter niet dat het merk niet meer bestaat. Het van origine Franse voetbalmerk leeft als nooit te voren. Het merk richt zich nog steeds op een breed assortiment voetbalproducten en heeft als missie om elk type voetballer een fantastische ervaring te geven tijdens het spelen. Zo produceert het merk onder andere kwalitatieve KEEPDRY thermokleding en andere hoogwaardige producten zoals voetbalschoenen, tenues en ballen. Ook spelers in de Belgische en Franse competitie spelen op voetbalschoenen van KIPSTA. Gianni Bruno speelt bij Cercle Brugge op voetbalschoenen van KIPSTA en ook spelers als Ndongala (KRC Genk) en José Saez dragen voetbalschoenen van Kipsta. De reden dat voetballers deze voetbalschoenen kiezen, is de combinatie van innovatie en kwaliteit. Het merk is namelijk altijd op zoek naar nieuwe innovaties om producten nog goedkoper te kunnen produceren zonder aan kwaliteit in te boeten. Uniek aan het merk is dat het voor iedere type voetballer een speciaal assortiment beschikbaar heeft. Range 100 richt zich met name op de beginner. Dit is een speciaal assortiment voor als je voetbal een keer uit wilt proberen of af en toe recreatief voetbalt. Range 500 is voor de spelers die de sport regelmatig beoefenen. Het verschil met range 100 is dat de producten uit deze range wat technischer zijn en bedoeld zijn voor spelers die twee tot drie keer per week spelen. Range 900 tenslotte is voor de echte expert. Dit betreffen technisch hoogwaardige producten en zijn bedoeld voor spelers die meer dan vier keer per week voetballen! Het assortiment van Kipsta bestaat momenteel uit meer dan 400 artikelen, die je exclusief in deze voetbalshop kunt bestellen. 

Met het grote assortiment aan teamkleding en accessoires zouden wij er niet van opkijken als Kipsta binnen een aantal jaar weer kledingsponsor wordt van een profclub. Succes lijkt dan gegarandeerd te zijn, getuige het verhaal van Lille! Aan de kwaliteit en prijs zal het in ieder geval niet liggen.

voetbalshop