Het logo van Austin FC - De nieuwe MLS club vanaf 2021

Vanaf 2021 hebben we weer een nieuwe club in de Amerikaanse Major League Soccer en dat is alweer de 23ste. Austin FC is de naam. De club uit Texas opent volgend jaar ook een nieuw stadion, genaamd McCalla Place. Dit stadion biedt plaats aan 20.000 supporters. Volgend jaar presenteert de club ook haar eerste voetbalshirts. Adidas is zoals van alle MLS clubs kledingsponsor van Austin FC. Natuurlijk prijkt ook het logo van de club op de tenues en het nieuwe logo bespreken we in dit blog. Bovendien hebben we een reactie van Don Garber, de commissaris van de MLS.

Het Austin FC logo is een combinatie van zwart en groen. Deze kleur is fel groen en deze kleur staat symbool voor de creatieve energie en de reuring in de stad Austin. Het embleem heeft de vorm van een schild met een groene omranding. Aan de bovenkant van het logo is de naam van de stad verwerkt (AUSTIN). De naam van de stad is bovenaan geplaatst, omdat met uiteraard trots is op de stad. Onder de naam van de stad prijkt een grote boom met elf bladeren. Deze staan natuurlijk symbool voor de elf spelers op het veld, aangemoedigd door de supporters. De boom bestaat verder uit twee eiken, die als het ware in elkaar verweven zijn. Dit symboliseert de band tussen de club en de stad. Naast de boom staan de letters FC. Buiten dat dit Football Club betekent is het een ode aan de wortels van het voetbal en het feit dat de sport in vele culturen verweven is. Een boom bevat natuurlijk ook wortels. Deze vier wortels staan symbool voor alle delen van de stad Austin: Noord, Oost, Zuid & West. Deze delen komen samen, zodat zij één krachtig team vormen.

Don Garber ziet Austin FC als een mooie toevoeging van de Amerikaanse competitie: ''Austin is een bloeiende stad, het is de personificatie van wat we in de Verenigde Staten een 'League for a new America' noemen. We zijn trots dat we de eerste professionele sport zijn, die onderdeel wordt van de cultuur van deze historische Amerikaanse stad. Iedereen heeft straks baat bij het nieuwe stadion van Austin FC en het leiderschap van de stad zorgt ervoor dat we veel geloof hebben in onze competitie en de wedstrijden. Daarvoor zijn we ook Anthony Precourt dankbaar, die voor het grote succes van de club gezorgd heeft, op en buiten het veld. Voor alle mensen die Austin FC een warm hart toedragen, welkom in de Major League Soccer.''

We moeten dus nog twee jaar wachten op het debuut van de club in de Major League Soccer. Begin 2021 worden dan ook pas de nieuwe voetbalshirts van Austin FC bekend gemaakt worden. Deze zullen ongetwijfeld in stijl zijn van de clubkleuren van Austin, dus een combinatie van zwart en groen. Volgend seizoen maakt de club van David Beckham, Inter Miami FC, wel al haar debuut in de MLS.

Ben je op zoek naar een voetbalshirt voor 2019-2020? Check het exclusief in deze SHOP!