Austin FC uitshirt 2024-2025 ode aan The Dillo

Austin FC en kledingsponsor adidas hebben het nieuwe Austin FC uitshirt 2024-2025 officieel gepresenteerd. Zoals ieder Major League Soccer voetbalshirt heeft het nieuwe tenue een thema. Het voetbalshirt is namelijk omgedoopt tot het ‘’Armadillo Kit’’. Daarover vertellen we straks natuurlijk meer. In het nieuwe tenue speelt Austin FC de Major League Soccer wedstrijden en andere uitwedstrijden in 2024 en 2025. Dit tenue wordt dus gedurende twee seizoenen dragen. Tijdens de thuiswedstrijden in 2024 draagt de club het Austin FC thuisshirt 2023-2024.

Het Austin FC uitshirt 2024-2025 is geïnspireerd door de Armadillo World Headquarters, ook wel The Dillo of Armadillo WHQ genoemd. Dit was een bekende muziekhal en Biergarten in Texas. De hal kende haar hoogtij in de jaren ’70 en was gevestigd in een oude wapenkamer van  het nationale leger. In 1981 werd het gebouw afgebroken en vervangen door een kantoorgebouw van dertien verdiepingen. In de muziekhal traden in de jaren ’70 verschillende bekende artiesten op zoals Ray Charles, Bruce Springsteen, Frank Zappa, Waylon Jennings en The Cobras.

Het Austin FC uitshirt is geheel in stijl van de kleuren van de hal. De basiskleur van het voetbalshirt is crème en daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met groene accenten, geïnspireerd door de clubkleuren van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Q2 Stadium. De hals is groen en hetzelfde geldt voor de mouwen, welke crème adidas trademark strepen bevat. Bovendien zijn alle logo’s op het voetbalshirt groen. De rechterborst bevat het adidas logo, de linkerborst het clublogo en op het midden van het tenue staat hoofdsponsor YETI. De linkermouw is uitgerust met de officiële MLS badge. Deze badge is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: groen/crème. Daaronder staat het logo van AppleTV. De andere mouw bevat het logo van Netspend. In de nek op de achterkant van het voetbalshirt staat ook een verwijzing naar The Dillo. Hier prijkt namelijk het adres van de voormalige muziekhal: 525 ½ Barton Springs Road. Op de onderkant van het voetbalshirt bevindt zich een ronde label met daarin een graphic van een rat.

Het Austin FC uittenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een crème voetbalbroekje met aan de zijkanten groene adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de sokken.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Ronde hals
  • Pasvorm: Normaal

Het adidas Austin FC uitshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) heeft het voetbalshirt een prijs van € 99,95. Check ook andere MLS voetbalshirts in deze winkels of laat je tenue bedrukken met een eigen naam en nummer!

Austin FC uitshirt 2024-2025 ode aan The Dillo
Austin FC uitshirt 2024-2025 ode aan The Dillo
Austin FC uitshirt 2024-2025 ode aan The Dillo
Austin FC uitshirt 2024-2025 ode aan The Dillo
Austin FC uitshirt 2024-2025 ode aan The Dillo