19 maart 2019

Het Edgar Davids Ajax X Juventus mashup voetbalshirt

Ajax heeft voor het eerst sinds 15 jaar weer de kwartfinales van de Champions League gehaald. In de kwartfinale nemen de Amsterdammers het op 10 en 16 april op tegen Juventus. In het verleden namen beide clubs het twaalf keer tegen elkaar op. Zes van deze officiële wedstrijden won Juventus, vier eindigde in een gelijkspel en twee wedstrijden werden door Ajax gewonnen. Verschillende spelers hebben beide clubs gediend zoals Edwin van der Sar, Zlatan Ibrahimovic en Michael Laudrup. Ook Davids speelde van 1998 tot 2004 153 wedstrijden voor ''I Bianconeri.'' Ter ere van de kwartfinale tussen Ajax en Juventus heeft de Nederlandse voetbalshirt designer Floor Wesseling onder het label van zijn bedrijf ''Blood In Blood Out'' een mashup voetbalshirt voor Davids gemaakt! Check it out...

Davids speelde in de periode 1991-1996 106 wedstrijden voor Ajax, voordat hij de overstap naar AC Milan maakte. In Milaan speelde ''De Pitbull'' slechts zestien wedstrijden, waarna hij in december 1997 de overstap naar Juve maakte. Voor Juventus en Ajax speelde de middenvelder de meeste wedstrijden in zijn carrière. Na zijn successen bij beide clubs speelde de voormalig international van het Nederlands Elftal ook nog voor Barcelona, Inter Milan, Tottenham Hotspur, Crystal Palace en Barnet. Het Blood In Blood Out mashup voetbalshirt is een combinatie van ''slechts'' twee voetbalshirts. Het middelste gedeelte van het shirt betreft het Ajax shirt van 1991-1993. Destijds was Umbro nog kledingsponsor van Ajax. Het shirt had toen een all-over print van de Umbro chevrons en een klassieke polo kraag. Naast dit gedeelte is aan beide kanten het voetbalshirt van Juventus verwerkt. Dit betreft het tenue van 1999. In dit seizoen was Kappa nog kledingsponsor van de club uit Turijn en op de mouwen staan dan ook de trademark tekens van het Italiaanse sportmerk. Kappa was van 1979 tot 2000 kledingsponsor van de recordkampioen in Italië.

Vorig jaar lanceerde Floor Wesseling ook al een mashup voetbalshirt voor Ruud van Nistelrooy, Jari Litmanen en Wesley Sneijder. Mashup voetbalshirts zijn overigens helemaal hot! Nike is dit ook niet ontgaan en bracht daarom recentelijk een mashup voetbalshirt voor Barcelona en Inter Milan uit.

Check hieronder nog een afbeelding van het Edgar Davids mashup voetbalshirt van Blood In Blood Out. Helaas kun je dit shirt nergens kopen.Ben je op zoek naar een voetbalshirt? Check het exclusief in deze SHOP!