26 februari 2019

Het Inter Milan X Nike 20 years anniversary voetbalshirt

Weer een limited edition voetbalshirt van de hand van Nike. Het Amerikaanse sportmerk heeft namelijk ook een speciaal anniversary voetbalshirt voor Inter Milan uitgebracht. Het shirt is een ode aan relatie tussen Nike en Internazionale. Het shirt is een combinatie van alle voetbalshirts die Inter de afgelopen twintig jaar gedragen heeft. Nike is namelijk sinds 1998 kledingsponsor van de Nerazzurri! In dit shirt debuteert Inter in de derby tegen AC Milan op 17 maart. Wil je alles weten over dit super dikke voetbalshirt? Lees het hieronder!

Vind je dit voetbalshirt van Inter Milan kopen? Bestel het direct in at kan vanaf 9 maart in deze winkel of deze SHOP! 

Nike X Inter Milan voetbalshirt ter ere van 20 jarige samenwerking

Het nieuwe Inter Milan X Nike 20 years anniversary voetbalshirt is natuurlijk geheel in stijl van de clubkleuren van Inter en is blauw/zwart. Zowel de voorkant als de achterkant van het tenue zijn een combinatie van vijf verschillende voetbalshirts uit het verleden van de club. We beginnen met de bovenkant van het tenue. Het shirt is gebaseerd op het Nike Vapor template. Dit betekent dat het tenue een diagonale hals bevat, die naar het midden recht loopt. Onder dit gedeelte bevindt zich een deel met zwarte en blauwe banen. De brede zwarte banen worden daarbij geflankeerd door dunnere strepen. Dit gedeelte is gebaseerd op het thuisshirt van 2017-2018, het shirt waarin Inter zich na zes jaar weer plaatste voor de Champions League. Het gedeelte hieronder bevat bredere zwarte en blauwe banen. De middelste baan betreft het shirt van 2009-2010. In dit seizoen werd de club die destijds onder leiding stond van Jose Mourinho niet alleen kampioen, maar won ook de Coppa Italia en de Champions League. Onder andere sterren als Zanetti, Sneijder, Eto’o en Balotelli speelden in dit elftal. Onder dit gedeelte bevinden zich wat flitsendere Nerazzurri banen. Deze banen bevatten kartelachtige randjes en dit gedeelte is geïnspireerd door het tenue van 2010-2011. Ook in dit shirt werden weer een aantal prijzen gewonnen. De club legde in dit tenue beslag op de Supercoppa, de Coppa Italia en de wereldbeker. De onderkant van het shirt tenslotte bevat donkerdere blauwe en zwarte banen. Dit betreft het thuisshirt van 2013-2014. Boven dit gedeelte is een diagonaal vlak verwerkt en dit betreft het shirt van 1998-1999. Dit was het eerste Nike voetbalshirt van Inter Milan.

Ook de achterkant van het voetbalshirt is een combinatie van verschillende Inter Milan tenues. De bovenkant bevat vier blauwe banen en drie zwarte banen. Dit betreft opnieuw een gedeelte van het voetbalshirt van 2009-2010. Onder dit gedeelte bevindt zich een diagonaal vlak met dunnere zwarte en blauwe banen. Deze zijn uitgerust met diagonale strepen. Dit betreft het shirt van 2016-2017. Daarnaast prijken wat dunnere Nerazzurri banen en dit betreft het tenue van 2011-2012. Bovendien bevat de achterkant van het tenue delen van het voetbalshirt van 2014-2015 en 2015-2016.

Op de borst van het tenue staan natuurlijk ook de swoosh van Nike en het Inter Milan logo, inclusief de gouden ster. Deze ster verwijst naar de 18 landskampioenschappen van de club. Sponsor Pirelli staat in het goud op het midden van het shirt. De bandenfabrikant is sinds 1995 hoofdsponsor van Internazionale. Verder bevat de binnenkant van de hals nog een detail. Hier bevindt zich een gouden swoosh met daarboven een ster.

Check hieronder nog meer gave foto’s van het special edition Inter Milan voetbalshirt van Nike, waarin model Winnie Harlow vorige week al tijdens de Milan fashion week gespot werd. In tegenstelling tot Barcelona draagt Inter dit special edition shirt gelukkig wel in een wedstrijd. Inter en Nike hebben zowel een authentic (Vaporknit) versie als replica versie van eht shirt uitgebracht. Van de Vaporknit versie zijn er slechts 1.908 geproduceerd en dit komt natuurlijk overeen met het oprichtingsjaar van de Italiaanse club. Check bovendien het special edition tenue dat Nike eerder voor Barcelona introduceerde. 

Inter Milan X Nike special edition 20 years anniversary voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Inter Milan X 20 years anniversary voetbalshirt van Nike kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het authentic shirt is € 130,- en de replica versie is € 85,-. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid het shirt te bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel dit limited edition voetbalshirt van Inter direct in deze winkel 

of deze SHOP!