Het Barcelona x Nike 20 year anniversary voetbalshirt

Nike en Barcelona hebben vandaag een super gaaf voetbalshirt uitgebracht. Dit voetbalshirt is een ode aan de twintig jarige samenwerking tussen Barcelona en Nike. Nike en de Catalaanse club tekenden in 1998 voor het eerst een contract en de samenwerking duurt dus al twintig jaar. Daar komen nog zeker acht seizoenen bij. Beide partijen hebben namelijk nog zeker een contract tot 2026. Het vandaag gepresenteerde voetbalshirt is een ode aan alle Nike voetbalshirts van Barcelona van de afgelopen twintig jaar. In deze periode werd Barcelona maar liefst tien keer kampioen, won het vier Champions League titels, drie keer de wereldbeker, drie keer de UEFA Super Cup en vier keer de Copa del Rey. Wil je alles weten over het nieuwe mashup voetbalshirt van de Catalanen? Check het hieronder!

Ben je direct fan van dit te gekke Barcelona x Nike 20 year anniversary shirt? Bestel het exclusief in deze winkel! 

Barcelona x Nike 1998-2018 voetbalshirt - 20 jarige samenwerking

Helaas wordt het shirt door Barcelona dit seizoen niet gedragen tijdens de wedstrijden in de Primera Division en Champions League. Het shirt is als limited edition uitgebracht als toevoeging op de bestaande collectie voor 2018-2019. We gaven het net al aan. Het voetbalshirt is een combinatie van alle Barcelona thuisshirts van de afgelopen twintig jaar en het shirt bevat dan ook van vrijwel ieder shirt een detail. We gaan proberen ieder detail te benoemen. Het template van het shirt betreft overigens wel het Vapor template van Nike. Dit betekent dat het voetbalshirt een diagonale hals bevat, welke naar het midden recht loopt. Onder deze hals bevindt zich een v-design in de Catalaanse kleuren. Dit design is afkomstig van het thuisshirt van 2014-2015, het shirt waarin Barcelona de Champions League won.

De Catalaanse kleuren komen ook weer terug in de strip aan de binnenkant van de hals en dit deel is geïnspireerd door het huidige voetbalshirt van Barca. Op het midden van het tenue bevinden zich twee horizontale banen. Dit zijn de banen van het voetbalshirt van 2015-2016. Nike baarde met dit voetbalshirt opzien. Het was namelijk de eerste keer dat de Spaanse club een voetbalshirt had met horizontale banen had in plaats van verticale banen. Onder deze horizontale banen bevinden zich verticale, Blaugrana strepen in verschillende diktes. Deze banen zijn weer gebaseerd op het thuisshirt van 2017-2018, een tenue waarin de Catalanen kampioen werden. Daaronder bevinden zich brede verticale banen en dit betreft het design van het tenue van 2010-2011. In dit shirt won Barcelona de Champions League. De banen aan de onderkant van het shirt zijn iets dunner en deze lijken geïnspireerd te zijn door het voetbalshirt van 2009-2010. De borst van het shirt is aan de rechterkant blauw en aan de andere kant rood. Dit deel is gebaseerd op het voetbalshirt dat Barca droeg tijdens het seizoen 2008-2009. De rechterhelft van het thuisshirt was destijds blauw en de andere helft rood. Als laatste bespreken we de mouwen. De linker mouw heeft een zelfde print als het thuisshirt van 2013-2014 en de rechter mouw bevat Blaugrana banen in dezelfde stijl als het shirt van 2009-2010. Op de borst prijken verder de logo’s van de club en Nike.

Last but not least hebben we nog een reactie van Nike designer Pete Hoppins: ‘’Dit was een vrij spontaan project. We wilden iets geheel anders doen om onze 20 jarige samenwerking te vieren. Het was een grote uitdaging om veel van de twintig voetbalshirts in het tenue te verwerken, maar het is ons aardig gelukt. De designs van de verschillende tenues moesten bij elkaar passen en daarover is nagedacht bij het ontwerpen van het shirt.’’ Check hieronder nog meer foto's van dit super vette en limited edition Barcelona shirt! 

Barcelona x Nike 20 years anniversary voetbalshirt bestellen

We moeten zeggen dat het shirt er super gaaf uit ziet! Helaas speelt Barcelona geen wedstrijden in dit voetbalshirt. Wel kan je het shirt vanaf eind november bestellen in de onderstaande shops. Het shirt is alleen verkrijgbaar voor volwassenen een heeft een prijs van € 85,-. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking! Check ook het overzicht van beschikbare Barca producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel dit shirt vanaf nu exclusief in deze winkel! 

of DEZE SHOP!