Hertha BSC Mauerfall voetbalshirt 1989-2019

Op 9 november is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur (Berliner Mauer) is gevallen. Als onderdeel van de zogenaamde ''We Are Berliner'' campagne heeft Hertha BSC in samenwerking met kledingsponsor Nike een speciaal tenue gelanceerd als eerbetoon aan de val van de muur op 9 november 1989. De Berlijnse Muur was een 100 meter brede constructie die van 1961 tot 1989 West Berlijn omringde en was het symbool van de Koude Oorlog en de verdeling van Duitsland. Het speciale ''Mauerfall'' voetbalshirt wordt door Hertha BSC eenmalig gedragen in de wedstrijd tegen RB Leipzig op 9 november.

Het Hertha BSC Mauerfall voetbalshirt is gebaseerd op een standaard template van Nike. Het voetbalshirt is overwegend wit en bevat een design van vervagende, grijze banen ter hoogte van het midden van het tenue. Op het midden van het tenue prijkt ook de naam van de club met daaronder een print van de mascotte van Hertha BSC. De naam van de mascotte is Hertinho en dit betreft een beer. De beer is ook onderdeel van de vlag van de stad Berlijn. Mogelijk verwijst de Duitse naam van het dier, Bar, naar het eerste deel van de naam van de stad. De beer kwam al voor het eerst in 1280 in een Berlijnse zegel voor. Het Mauerfall voetbalshirt bevat verder een toelopende V-hals en de logo's van de club en Nike prijken op de borst. Nike is al sinds 1999 kledingsponsor van de club uit Berlijn en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2025. Het tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en witte kousen met blauwe accenten. Check hieronder nog een aantal afbeeldingen van het speciale tenue dat alleen op 9 november gedragen wordt door spelers als Stark, Dilrosun, Lukebakio, Grujic, Kalou, Ibisevic, Redan, Selke, Duda en nog meer sterspelers.

Dit tenue kun je alleen in de clubshop van Hertha BSC bestellen? Ben je op zoek naar de andere Hertha BSC tenues (inclusief officiële bedrukking)? Check het dan in deze winkel! Directe levering!

Hertha BSC Mauerfall voetbalshirt 2019