Hannover 96 bestaat dit jaar 120 jaar en speciaal ter ere van die gelegenheid heeft de club uit Duitsland een nieuw shirt gelanceerd in samenwerking met kledingsponsor JAKO. Of de club ook daadwerkelijk wedstrijden gaat spelen in dit nieuwe voetbalshirt is onbekend. Wel bekend is dat dit shirt maar in een beperkte oplage van 1896 items geproduceerd is en laat 1896 nu net het oprichtingsjaar van de club zijn. De club werd in 1896 op 12 april opgericht. Destijds had de club nog de naam Hannoverscher Fußball-Club von 1896 en vierde vooral rugby hoogtij in Hannover. In 1899 kreeg voetbal pas de overhand bij Hannover '96. Het nieuwe shirt van Hannover '96 is identiek aan het shirt dat de club had in het jaar van de oprichting van de club. We bespreken het design kort hieronder.

Het nieuwe Hannover 96 voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaat heeft een echte vintage uitstraling. Het shirt is geheel rood en wordt gekenmerkt door de u-vormige hals met touwtjes. Bovendien bevat het nieuwste shirt van Hannover '96 een gevouwen witte kraag. De binnenkant van deze kraag bevat de tekst: ''120 Jahre Hannover 96''. Opvallend is dat het nieuwste voetbalshirt niet het logo van JAKO op het voetbalshirt bevat, maar alleen het vintage logo van de club. Destijds bestond het logo van de club uit twee cijfers: 96. Het nieuwe tenue van Hannover '96 wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met daarop wel het logo van JAKO en het iconische 96 logo. De kousen van het nieuwe Hannover tenue zijn geheel wit. Check hieronder de foto's van het nieuwe Hannover '96 voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan van de club. Eerder dit seizoen lanceerden de Bundesliga club en JAKO al de voetbalshirts voor 2015-2016. 1860 München lanceerde vorige week ook een zogenaamd anniversary voetbalshirt. Dit was ter ere van het feit dat het dit jaar 50 jaar geleden is dat de club kampioen werd in Duitsland.

Het nieuwe Hannover '96 voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan heeft een vrij lage prijs en scoor je slechts voor € 45,- in de clubshop van Hannover '96. Andere Hannover shirts scoor je hier. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking. Directe levering gegarandeerd.

Heb je een mening over het shirt? Deel het hieronder!

Hannover -96-voetbalshirt -120

Hannover -96-shirt -120-jarig -bestaan