De nieuwe Griekenland WK 2014 voetbalshirts zijn vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Griekse voetbalbond. In deze voetbalshirts speelt het nationale elftal van Griekenland de wedstrijden tijdens het WK van 2014 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016 gedurende 2014-2015. Tijdens het WK is het nationale elftal van Griekenland ingedeeld in poule C en strijdt het met Colombia, Japan en Ivoorkust om een ticket naar de volgende ronde. Tijdens de EK kwalificatie is Griekenland ingedeeld in poule F met de Faroër Eilanden, Noord Ierland, Finland, Roemenië en Hongarije. Het nieuwe Griekenland voetbalshirt werd tijdens een training van het nationale elftal in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Zuid Korea officieel gepresenteerd. Tijdens de training betraden jonge Griekse talenten het veld in de nieuwe voetbalshirts om het grieke nationale elftal te inspireren op weg naar het WK. Deze symbolische overhandiging lag in het verlengde van het speciale Nike project ''Attack as One''. Deze campagne stond geheel in het teken van de eenheid en saamhorigheid van het nationale elftal van Griekenland en hun aspiratie om gedurfd en aanvallend voetbal te spelen, hoewel ze bekend zijn geworden door hun verdedigende spel.

De nieuwe voetbalshirts van Griekenland bevatten dezelfde kleuren als de vlag van het land: blauw en wit. Het thuisshirt van Griekenland is geheel wit en wordt gekenmerkt door de blauwe poli kraag en de blauwe bies aan de onderkant van de mouwen. Zowel de kraag als de bies bevatten een dunne witte lijn. De polo kraag van de Griekenland voetbalshirts is dieper dan voorheen het geval was. Dit geeft de voetbalshirts een fashion uitstraling. De linker borst van het nieuwe thuisshirt van Griekenland is voorzien van het embleem van de Griekse voetbalbond Hellenic Football Federation (HFF) en de andere borst bevat de swoosh van Nike in het blauw. Het nieuwe thuistenue van Griekenland wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje, welke een strakke pasvorm hebben. Op het short staan bovendien de logo's van Nike en de HFF. De kousen zijn geheel wit met een blauwe Nike swoosh. Het uitshirt van de Grieken heeft precies hetzelfde design als het thuisshirt van het Piratenschip (de bijnaam van het nationale elftal), echter dit voetbalshirt is overwegend blauw met een witte polo kraag en een witte bies aan de onderkant van de mouwen. Deze bevatten beide een dunne blauwe lijn. Het uittenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen met een witte Nike swoosh. Check hieronder de foto's van de nieuwe Griekenland voetbalshirts 2014-2015. Deze kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Griekenland retro shirts, t-shirts, trainingsjacks en andere Griekenland merchandising. Inclusief 10% korting en officiële printing van een aantal sterspelers als Samaras, Katsouranis, Mitroglou en Papadopoulos.

Koop het hier.... en geef hieronder je mening!

Griekenland Thuisshirt 2014-2015

Griekenland Thuisshirt Wk 2014

Griekenland Voetbalshirts WK 2014

Griekenland Uitshirt WK 2014

Griekenland Uitshirt WK 2014-2015

Extra informatie


De voetbalshirts van Griekenland zijn uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Griekenland WK 2014 voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het Kroatië coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele WK 2014 tenue van Griekenland is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com