20 maart 2016

Griekenland voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe Griekenland voetbalshirts voor 2016-2017 zijn vandaag officieel gelanceerd door Nike en de Griekse voetbalbond onder het motto ''Spark brilliance'. Omdat het land zich voor het eerst sinds 2000 niet geplaatst heeft voor het EK, speelt Griekenland in dit voetbalshirt alleen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens deze kwalificatiereeks is Griekenland ingedeeld in poule H met België, Bosnië-Herzogovina, Estland en Cyprus. Nike en de Griekse voetbalbond hebben tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt gelanceerd. In het nieuwe thuisshirt debuteert het land in de oefenwedstrijd tegen Montenegro op 24 maart 2016. We bespreken hieronder de designs van de nieuwe shirts van de Europees kampioen van 2004.

Griekenland thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Griekenland thuisshirt 2016-2017 heeft een vrij simpel, maar daardoor niet minder strak design. Het voetbalshirt is overwegend wit met blauwe accenten. De blauwe accenten komen terug in de strip aan de zijkanten van de mouwen en de zijkanten van het shirt. Bovendien bevindt zich een blauwe strip aan de achterkant van de v-hals. Dit is hetzelfde template als de andere voetbalshirts van landen als Frankrijk, Engeland, Brazilië en het Nederlands Elftal voor 2016-2017. De rechter borst bevat het logo van de Amerikaanse kledingsponsor Nike en de andere borst bevat het embleem van Griekse voetbalbond HFF (Hellenic Football Federation). Nike is sinds 2013 kledingsponsor van het nationale elftal en de andere vertegenwoordigende elftallen. Voor deze periode was Adidas dat. Het nieuwe Griekenland thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een blauwe strip, die doorloopt vanaf de zijkanten van het shirt. De pijpen van de shorts bevatten het logo van de voetbalbond. Het nieuwe thuistenue van de Grieken wordt gecompleteerd door witte kousen met aan de achterkant flitsende blauwe horizontale strepen en op de voorkant de blauwe swoosh van Nike.

Griekenland uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Griekenland uitshirt voor 2016-2017 heeft een nog simpeler design dan het thuisshirt en is geheel helder blauw met een v-hals. De logo's van Nike en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Dit tenue wordt gecompleteerd door een blauw short, waarop ook de logo's van Nike en de HFF staan. De kousen van dit tenue zijn blauw met aan de achterkant flitsende witte strepen en de swoosh in het wit. Check hieronder de foto's van de nieuwe tenues waarin het nationale elftal van Griekenland de komende twee jaar zal schitteren. Sterspeler Samaras is verheugd met de nieuwe shirts: ''We zijn trots om Griekenland te vertegenwoordigen en het is voor ons een grote eer het voetbalshirt van het nationale elftal te dragen. We hebben allemaal één doel en als team doen we altijd ons best''. De nieuwe Griekenland tenues zijn uitgerust met de AdidasClimacool technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en afvoer van vocht, waardoor de spelers optimaal kunnen presteren.

Griekenland voetbalshirt kopen

De nieuwe Griekenland voetbalshirts zijn vanaf nu te koop in de onderstaande shops. De prijs van de voetbalshirts voor volwassenen is ongeveer €80,- en voor kinderen € 70,-. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking. Wil je een goedkoper Griekenland shirt? Check dan onder andere het overzicht hiernaast of hieronder. Of vergelijk de prijzen van de verschillende producten. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe Griekenland voetbalshirt in de officiële Griekenland shop! (inclusief t-shirts en retro shirts)

Griekenland -thuisshirt -2016-2017

Griekenland -uitshirt -2016-2017