25 maart 2018

Griekenland voetbalshirts 2018-2019

De nieuwe voetbalshirts van het Griekse voetbalelftal zijn dit weekend officieel gelanceerd door de Griekse voetbalbond en kledingsponsor Nike. Griekenland heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK in Rusland. In deze shirts speelt het Griekse elftal dus alleen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende 2018-2019, inclusief de wedstrijden in de UEFA Nations League. In deze competitie neemt het elftal van bondscoach Skibbe het op tegen Hongarije, Finland en Estland. Check hieronder de details van zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt.

Griekenland thuisshirt 2018-2019

Het Griekse voetbalelftal staat wereldwijd bekend om haar goede mentaliteit, vastberadenheid en organisatie. Deze kenmerken komen dan ook terug in de nieuwe tenues van Griekenland. Bovendien is het shirt een ode aan de supporters van het land. Het nieuwe thuisshirt is geheel blauw en wordt gekenmerkt door de horizontale banen over het shirt. Deze twee tinten blauw staan symbool voor de saamhorigheid en integriteit van het nationale elftal. Bovendien staan deze banen symbool voor de vlag van het land. Ter hoogte van de rechter borst is dan ook het kruis uit de vlag van het land verwerkt. De Griekse vlag is ook te vinden aan de binnenkant en buitenkant van de kraag. Het voetbalshirt heeft evenals andere voetbalshirts van Nike een diagonale hals, welke naar het midden recht wordt. De mouwen bevatten flitsende strepen. Deze all-over zigzagprint is kenmerkend voor het nieuwe Aeroswift template van Nike en komt ook weer terug in alle andere tenues die Nike gelanceerd heeft voor de landen waarvan het kledingsponsor is. De rechter borst is uitgerust met de swoosh van Nike. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2013 de tenues en trainingskleding van het nationale elftal en de vertegenwoordigende elftallen. De andere borst is uitgerust met het embleem van de voetbalbond, de Hellenic Football Federation (HFF). Het thuistenue van Griekenland wordt compleet gemaakt door een geheel blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten het zigzagpatroon. Op de shorts staan ook de logo’s van Nike en de bond. De kousen zijn geheel blauw.

Griekenland uitshirt 2018-2019

Het Griekenland uitshirt voor 2018-2019 is geïnspireerd door hetzelfde template als het thuisshirt. Dit shirt bevat geen banen en is overwegend wit. De blauwe details zijn te vinden aan de zijkanten en achterkant van de hals. Ook aan de binnenkant en buitenkant van de hals zijn de contouren van de Griekse vlag verwerkt. De mouwen zijn ook weer uitgerust met het zigzagpatroon en op de borst prijken de logo’s van de HFF en Nike. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen.

Deze nieuwe tenues worden vanaf nu gedragen door Mitroglou, Sokratis, Samaras, Torodis, Manolas en andere sterren. Deze voetbalshirts worden tot en met februari 2020 gedragen. Pas medio maart 2020 worden er weer nieuwe tenues gelanceerd. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de shirts.

Griekenland voetbalshirt bestellen

De nieuwe Griekenland voetbalshirts voor 2018-2019 kan je per direct bestellen in de onderstaande online winkels. Het shirt voor volwassenen heeft een prijs van € 84,95 en voor kinderen is het shirt € 69,95. De bijbehorende broekjes zijn € 34,95 in kindermaten en € 39,95 voor volwassenen. De kousen zijn € 17,95. In deze online webshops kan je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere producten van het land bestellen? Check het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het nieuwe Griekenland voetbalshirt in deze winkel

of deze STORE (inclujsief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)