Granada brengt ode aan voetbalshirt van 1931 met retro shirt

De Spaanse Seguna Division club Granada heeft in samenwerking met de Italiaanse kledingsponsor Errea een nieuw retro voetbalshirt uitgebracht. Dit shirt is een ode aan de eerste voetbalshirts van de club. Granada Club de Futbol werd op 14 april 1931 opgericht en speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio Nuevo Los Carmenes in de Spaanse stad. 

Het shirt bevat het iconische design van de tenues van Recreativo de Granada, de voorloper van de club. Momenteel draagt Granada een horizontaal rood/wit gestreept voetbalshirt. Bijna negentig jaar geleden was dat wel anders. Destijds droeg de club een voetbalshirt met brede blauwe en witte, verticale banen. Dit shirt is nu weer helemaal terug. Het shirt is evenals de jaren '30 van de vorige eeuw uitgerust met een klassieke, gevouwen retro kraag met touwtjes. Deze zijn wit. Op de borst van het nieuwe retro shirt van Granada prijken de logo's van de club en de Italiaanse kledingsponsor in het goud. De onderkant van het tenue bevat verder een speciaal label met daarin het logo van de club en de tekst: ''CR Granada Limited edition'' met het productienummer van het shirt. Van het shirt zijn namelijk slechts 200 items geproduceerd. Het shirt wordt compleet gemaakt door een geheel blauw voetbalbroekje met daarop ook gouden logo's van de ''Nazaries'' en Errea. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het shirt! 

Dit shirt kun je alleen bestellen in de clubshop van de Spaanse club. Ben je op zoek naar tenues van andere Spaanse clubs? Check het exclusief in deze winkel!