19 maart 2018

Ghana uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Ghana is vandaag tegelijkertijd met andere voetbalshirts van Puma officieel gelanceerd door het Duitse sportmerk en de Ghanese voetbalbond. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Afrikaanse land de uitwedstrijden gedurende 2018 en 2019. Het Ghanese voetbalelftal heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK in Rusland. In dit shirt spelen ''The Black Stars'' dus alleen een aantal oefenwedstrijden op vreemde bodem gedurende deze periode. Daarnaast speelt de equipe van bondscoach Avram Grant in dit shirt waarschijnlijk ook de uitwedstrijden tijdens de Afrika Cup van 2019, welke plaats vindt in Kameroen. Puma is dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe shirt van Ghana. Deze functie heeft het merk sinds 2005. Meer weten over het nieuwe shirt? Check hieronder de details.

Wit Ghana uit shirt en tenue 2018-2019

Zoals alle 2018-2019 uitshirts van de nationale elftallen waarvan Puma kledingsponsor is, is het nieuwe Ghana uitshirt overwegend wit. Hier is een reden voor. Door wit als basiskleur te kiezen komen de details als de badges de andere kleuren van het tenue veel beter tot uiting. Het thema van de lancering van alle nieuwe uitshirts van Puma is dan ook toepasselijk: ''Nationale trots.'' Het nieuwe tenue van het Ghanese elftal bevat dan ook verschillende accenten uit de vlag van het land. De driekleur van het land komt namelijk zowel terug in de ronde hals als in een strip aan de achterkant van de crew neck. Een ander opvallend detail is de zwarte ster op het midden van de borst. Dit is een verwijzing naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal: The Black Stars. De linker borst is uitgerust met het embleem van de Ghana Football Association (GFA). Onder dit embleem bevinden zich vier sterren. Deze zwarte sterren verwijzen naar de gewonnen Afrika Cups in 1963, 1965, 1978 en 1982. Het logo van Puma prijkt zowel op de rechter borst als op de mouwen in het zwart. Verder bevat het shirt weinig opvallende accenten. Het nieuwe Ghana tenue wordt compleet gemaakt door een geheel wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een brede strip. Bovendien prijken de logo's van de voetbalbond en Puma op de broekjes. De zijn ook geheel wit.


Zoals alle tenues van Puma zijn ook de tenues van het Ghanese voetbalelftal uitgerust met de Dry Cell technologie van het merk. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. De authentic tenues zijn daarnaast uitgerust met de nieuwe evoKNIT technologie van het Duitse sportmerk. Dit systeem zorgt ervoor dat de shirts getailleerd om het lichaam vallen. Daarnaast wordt door deze technologie vocht nog sneller naar de buitenkant van het tenue getransporteerd en reguleert het de lichaamstemperatuur. Nieuw aan deze technologie is dat het tenue geen naden bevat, waardoor de spelers nog beweeglijker kunnen zijn en minder hinder ondervinden van het shirt.

Pas in september speelt Ghana weer een interland in dit nieuwe shirt. Dan neemt het elftal het in de kwalificatie voor de Afrika Cup op tegen Kenia. Dit shirt wordt tot en met februari 2020 gedragen. Dan wordt er pas weer een nieuw voetbalshirt gelanceerd. Eerder werd al wel het Ghana thuisshirt voor 2018-2019 uitgebracht. In deze twee nieuwe tenues schitteren vanaf nu sterren als Gyan, Ayew, Appiah, Muntari en andere sterspelers.

Ghana voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Ghana uitshirt van Puma kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online winkels. Dit kan alleen voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL). De prijs van het shirt is ongeveer € 85,-. In deze webshops kan je het nieuwe Ghana shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je goedkope Ghana producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Ghana shirt altijd in deze online SHOP!