8 november 2017

Ghana thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Ghana thuisshirt voor de periode 2018-2019 is vandaag officieel bekend gemaakt door de Ghanese voetbalbond en Puma. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Ghanese voetbalelftal gedurende 2018 en 2019. Ghana heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland. In de laatste kwalificatiefase eindigde Egypte als eerste in poule E, waardoor Ghana na drie WK's achtereen wel te hebben meegedaan, dit jaar afwezig is op het wereldkampioenschap. Het land heeft zich bovendien niet weten te plaatsen voor de Africa Cup of Nations, waardoor het nieuwe shirt alleen in een aantal oefenwedstrijden gedragen wordt. Puma is komende jaargang weer kledingsponsor van het Ghanese voetbalelftal. Beide partijen hebben sinds 2005 een langdurige partnership. Check hieronder alle details van het nieuwe Ghana thuisshirt.

Ghana thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Ghana shirt heeft een opvallend design. Waar deze voorgaande jaren overwegend wit was, is de body/romp van het nieuwe thuistenue geheel rood. De bovenkant van het shirt wordt gekenmerkt door de all-over graphic print van dunne stippen en geometrische vormen. Deze geometrische vormen staan symbool voor sterren, verwijzend naar de bijnaam van het Ghanese voetbalelftal. Verder bevat het shirt gele mouwen en een ronde hals. De mouwen bevatten een speciale strip, welke ook weer dunne puntjes bevat. Deze zogenaamde Puma T7 strip komt op alle voetbalshirts terug waarvan Puma kledingsponsor is. Het shirt is verder uitgerust met drie banen in de kleuren van de Ghanese vlag. Deze banen bevinden zicht achter de ronde hals. Op het midden van de borst prijkt een zwarte ster. Dit is een verwijzing naar de bijnaam van het nationale elftal van Ghana: The Black Stars. De linker borst is uitgerust met het logo van de Ghanese voetbalbond: Ghana Football Association (GFA). Onder dit logo prijken vier sterren, welke verwijzen naar de gewonnen Afrika Cups. Het Ghanese voetbalelftal won in 1963, 1965, 1978 en 1982 de Afrika Cup. De rechter borst en de mouwen bevatten het logo van kledingsponsor Puma. De mouwen van het nieuwe tenue zijn raglanmouwen. Kenmerkend aan deze mouwen is dat deze strak om de armen vallen en perfect meebewegen met de bewegingen van de armen. Het tenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Puma staan. De kousen zijn overwegend rood met gele details.

Zoals alle tenues van Puma zijn ook de Ghana tenues uitgerust met de Puma Dry Cell technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Vanaf nu wordt het nieuwe tenue gedragen door sterren als Gyan, Ayew, Essien, Asamoah, Muntari, Atsu en andere spelers van het nationale team van Ghana. Check nu ook het nieuwe Ghana uitshirt voor 2018-2019. 

Ghana voetbalshirt kopen

Het nieuwe Ghana shirt kan je vanaf begin november kopen in de onderstaande online winkel. De prijs van het voetbalshirt is ongeveer € 84,95 voor volwassenen en voor kinderen € 69,95. In deze winkel kan je het shirt van Ghana ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Andere producten van het land kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Ghana shirt in deze online SHOP!