8 september 2018

Genoa voetbalshirt ter ere 125 jarig bestaan

De oudste voetbalclub van Italië, Genoa CFC, heeft een speciaal tenue ter ere van het 125 jarig bestaan gelanceerd. De club uit Italië werd op 7 september 1893 opgericht en bestaat deze week dus 125 jaar. De club speelt haar thuiswedstrijden in de Serie A gedurende de maand september in dit special edition shirt. Het shirt heeft vrijwel hetzelfde design als het nieuwe thuisshirt voor 2018-2019 en bevat nog wat toevoegingen of subtiele veranderingen.

Het voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan bevat dit jaar ook weer het bekende half-om half design. De rechterkant van het shirt is rood en de andere kant is blauw. De mouwen zijn contrasterend. De rechter mouw is blauw met een rode bies en de andere mouw is rood met een blauwe bies. Verder heeft het shirt een v-hals in deze kleurencombinatie en is de gevouwen kraag blauw. Het logo van kledingsponsor Lotto staat in het goud op de rechter borst en op de mouwen. Deze kleur is natuurlijk een ode aan de verjaardag van Genoa. De linker borst bevat het logo van de club met daaronder de tekst: ‘’7 SETTEMBRE 1893.’’ Hiernaast staat het huidige jaartal, 2018. De zijkanten van het tenue bevatten ook nog een detail. Aan de ene zijkant bevindt zich de Italiaanse vlag aan de onderkant en de andere zijkant bevat de Britse vlag. De oprichters van Genoa kwamen namelijk uit Engeland. Het tenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje en blauwe kousen met aan de bovenkant een rode band. De shirts zijn gemaakt van een ander materiaal. In het tenue is namelijk katoen verwerkt, om nog meer het retro gevoel van 125 jaar geleden uit te stralen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe shirt ter ere van het 125 jarig bestaan van Genoa! Check ook de andere voetbalshirts voor 2018-2019. 

Het nieuwste Genoa shirt ter ere van het 125 jarig bestaan kan je alleen in de clubshop van de Engelse club bestellen. Wil je andere shirts van de club kopen? Deze kan je altijd bestellen in deze officiële shop