11 april 2018

Gehele MLS speelt op Earth Day in hetzelfde voetbalshirt

Alle Amerikaanse voetbalclubs uit de MLS spelen op zondag 22 april in een speciaal shirt. Op zondag 22 april is het namelijk de Earth Day. Dit is een dag waar de natuur en vooral de aarde centraal staat. De wereld wordt natuurlijk veel vervuild. Hier moet iets aan gedaan worden. Het Duitse sportmerk adidas is daarom een samenwerking aangegaan met Parley for the Ocean. Adidas is de kledingsponsor van alle clubs in de Major League Soccer, daarom is het voor hen relatief makkelijk om de gehele competitie eenmalig in een speciaal shirt te laten spelen om aandacht te vragen voor het milieu. Nieuwsgierig naar het shirt of naar de actie? Check de details hieronder!

MLS voetbalshirts Parley for the Ocean

Voor de Earth Day heeft het Duitse sportmerk adidas nieuwe tenues gelanceerd. Het gaat om twee verschillende tenues zodat het thuis spelende team en het uit team geen last hebben van elkaar. Dit betekent echter wel dat alle wedstrijden komend weekend gespeeld worden in dezelfde twee tenues. Het ene shirt is wit en het andere shirt is donkergrijs. Natuurlijk zijn op de shirts ook de bekende adidas strepen te zien deze staan op de schouder van het shirt en hebben de tegenovergestelde kleur van het shirt. Ook de badge van de MLS staat op het shirt. Op de mouw wel te verstaan. De badge heeft dezelfde kleur als het shirt. Op alle shirts staat het logo van adidas op de rechterkant van de borst. Op de linkerkant van de borst de clubbadge te zien deze verschilt per team natuurlijk. Ook de shirtsponsor is door adidas gewoon op het shirt geplaatst en ook hierdoor zijn de shirts per team toch uniek. De shirts zijn gemaakt van gerecycled plastic dat is gevonden op het strand. Door gebruik te maken van gerecycled afval helpt adidas mee aan een schonere wereld.

‘’ in samenwerking met adidas, zijn wij zeer enthousiast om te mogen vertellen dat alle 23 clubs deelnemen aan het MLS WORKS Greener Goals seizoen initiatief.’’ Zegt Joann Neale baas van de administratie en sociale verantwoordelijkheid afdeling van de MLS. Het is ook zeker een stap vooruit want vorig seizoen waren er maar 4 clubs die meewerkte aan dit goede doel. ‘’De MLS zet zich in voor het verminderen van de ecologische voetafdruk en het vergroten van het bewustzijn van milieukwesties waaronder plasticvervuiling. We zijn er trots op Parley fort he Oceans te steunen en de voetbalgemeenschap aan te moedigen een schonere en gezondere omgeving te creëren.’’

Ook adidas is erg te spreken over het project ‘’We zijn er trots op om voort te kunnen bouwen op onze gezamenlijke inspanningen met de MLS en Parley for the Oceans om creatieve oplossingen te ontwikkelen voor de bescherming van de oceanen in de wereld.’’ Zegt Ernesto Bruce, directeur van adidas voetbal. ‘’Wij geloven in de innovatieve samenwerking die we hebben gesmeed en hopen dat deze tenues, gemaakt van Parley Ocean Plastic, de voetbalgemeenschap inspireren om met ons mee te gaan in het behoud van onze kostbare omgeving.

Over de tenues gesproken het witte tenue wordt gecompleteerd door een witte voetbalbroek en witte voetbalkousen. Het donker grijze tenue wordt ook compleet gemaakt in dezelfde kleur als het shirt. Namelijk met een grijze broek en grijze kousen.

MLS Parley for the Ocean voetbalshirt kopen

De limited edition voetbalshirts uit de MLS zijn maar in beperkte opgave uitgebracht. Helaas zijn de shirts niet in Nederland te koop. Wanneer je alsnog een shirt wil bestellen moet je ook snel zijn want van veel clubs zijn deze shirts al uitverkocht. In de onderstaande webshop is het wel mogelijk je eigen MLS voetbalshirts te bestellen. Dit kan inclusief de officiële bedrukking van het shirt. Directe levering gegarandeerd

Scoor je MLS voetbalshirts in DEZE WINKEL