Fortuna Düsseldorf voetbalshirt 125 jarig bestaan

Fortuna Düsseldorp bestaat dit jaar 125 jaar en daar hoort natuurlijk een speciaal voetbalshirt bij. Vandaag heeft de club in samenwerking met kledingsponsor Uhlsport een speciaal voetbalshirt gelanceerd. Of dit voetbalshirt dit seizoen nog gedragen wordt, is nog maar de vraag. Door de gevolgen van het coronavirus is de Bundesliga uitgesteld en het is nog maar de vraag of er uberhaupt nog gevoetbald gaat worden. Fortuna Düsseldorf is opgericht op 5 mei 1895 opgericht en bestaat dus over twee weken precies 125 jaar.

Uiteraard is het voetbalshirt ter ere van het 125 jaar geïnspireerd door het eerste voetbalshirt van de club. Het tenue is dan ook geheel wit. Dit geldt ook voor de sponsorlogo's op het tenue. Het logo van sponsor Henke is wit en hetzelfde is van toepassing op het logo van Uhlsport. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 2017-2018 de tenues van de Bundesliga club. De linkerborst van het tenue bevat een oud logo van de club. Dit betreft het logo dat de club had bij de oprichting. Dit logo is uitgerust met gouden accenten. Verder bevat het voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan een witte V-hals met daarin twee subtiele rode strepen. De binnenkant van de hals bevat ook een rode taping met daarin de tekst: ''F95 – 125 JAHRE.'' De achterkant van het Fortuna Düsseldorf voetbalshirt is uitgerust met de naam van de club. Bovendien heeft Uhlsport een speciaal kruis op de achterkant van het tenue verwerkt, welke verwijst naar het clublogo. Verder bevat het tenue aan de onderkant nog een wit label met daarin het oprichtingsjaar (1895) en de huidige jaargang (2020). Zoals het een ''anniversary'' shirt betaamd is het voetbalshirt verpakt in een luxe cadeaubox. Helaas kun je het tenue van Fortuna Düsseldorf alleen bestellen in de online clubshop van de club. Check ook de andere Fortuna Düsseldorf voetbalshirts van dit seizoen. 

Dit voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Duitse club. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van Fortuna Düsseldorf? Bestel het in DEZE WEBSHOP of deze winkel!