Fortuna Düsseldorf thuisshirt 2018-2019

Fortuna Düsseldorf heeft in samenwerking met kledingsponsor Uhlsport het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. Het wordt een bijzonder jaar voor de Duitse club, want ze zijn weer terug op het hoogste niveau van Duitsland. Het nieuwe thuistenue gaan we dan ook zien in de Bundesliga en in de DFB Pokal. De thuiswedstrijden worden door Fortuna gespeeld in de ESPRIT arena. Dit stadion biedt plaats aan 54.0000 supporters. Het nieuwe thuisshirt van Fortuna Düsseldorf is volledig gebaseerd op traditie, één van de kernwaarde van Fortuna’s DNA. Benieuwd naar het shirt waarin Fortuna Düsseldorf de strijd tegen degradatie aangaat? Check de details hieronder!

Fortuna Düsseldorf thuis shirt en tenue 2018-2019

Waar het thuisshirt van Fortuna Düsseldorf vorig seizoen nog wit van kleur was. Is het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 rood van kleur met witte accenten. Het shirt is namelijk gebaseerd op het thuisshirt van Fortuna Düsseldorf uit het jaar 1966. Dit was het eerste jaar in de geschiedenis van de Duitse voetbalclub, dat ze uitkwamen op het hoogste niveau van Duitsland. Het eerste jaar in de Bundesliga is natuurlijk niet te vergeten en daar helpt het nieuwe ontwerp voor dit seizoen dus nog een handje aan mee. De basiskleur van dit shirt is dus rood. Echter heeft het shirt een V-vorm die wit is. Verder loopt over het shirt ook een V-vorm patroon als all-over print. Bijpassend aan deze vorm is natuurlijk de V hals waarmee dit nieuwe thuisshirt van Fortuna Düsseldorf is uitgerust. Het gaafste detail van het nieuwe thuisshirt is de teamfoto die in de kraag is gedrukt. Dit gaat om de teamfoto van de selectie van 1966. De biesjes aan de mouwen van het shirt zijn donkerrood van kleur. Op de rechterkant van de borst is de naam van de kledingsponsor Uhlsport te zien. Op de linkerkant van de borst staat het logo van Fortuna Düsseldorf. De shirtsponsor van de Duitse club is Henkel. Deze staat in witte letters op de voorkant van het shirt. Op de achterkant van het shirt is de naam van de stad te vinden. Düsseldorf staat hier in het lettertype Fortuna Sans. Het nieuwe thuistenue van Fortuna Düsseldorf wordt gecompleteerd door een rode voetbalbroek en rode voetbalkousen.

Ook hebben we een reactie kunnen ontvangen van Fortuna’s directeur marketing strategie en business development Alexander Steinforth. Hij zegt: ‘’ De lancering van het shirt van afgelopen jaar was de start van een lang verhaal wat wij met onze wedstrijdshirts willen vertellen. Wij van Fortuna willen de meest individuele shirts in het Duitse voetbal creëren om eer aan te doen aan dit onderwerp, wat zo emotioneel is voor onze fans. Vanaf nu zal ons Fortuna DNA ook de basis zijn voor het shirtontwerp. Onze ‘’traditie’’ maakt van het thuisshirt van aankomend seizoen de opmaat voor nog veel meer shirts. Wij hebben voor een periode van ongeveer een jaar gebruikt om samen te werken met Uhlsport en tot deze ontwerpen te komen voor het seizoen 2018-2019. Nogmaals willen wij Uhlsport bedanken voor het meedenken en de flexibiliteit in deze samenwerking.”

Ook bij Uhlsport was men zeer te spreken over het nieuwe ontwerp en de samenwerking met Fortuna Düsseldorf. ‘’Fortuna is een echte en traditionele club. Eindelijk zijn ze terug op het hoogste niveau in Duitsland. Het aankomende seizoen wordt hierdoor een erg speciale. Dit wilde wij vieren met een traditioneel shirt wat ook nog een zelfverzekerdheid uitstraalt. Het nieuwe thuisshirt van Fortuna heeft de roots in het verleden liggen en hopelijk lijdt dit tot een schitterende toekomst.’’ Check ook het nieuwe uitshirt van Fortuna Düsseldorf. 

Fortuna Düsseldorf voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van Fortuna Düsseldorf is vanaf nu te bestellen in de onderstaande webshop. In deze winkel heb je ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete voetballer van het Duitse team. Ben je op zoek naar andere producten van de Duitse voetbalclub? Bekijk dan het overzicht met beschikbare artikelen hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Fortuna Düsseldorf voetbalshirt in DEZE WEBSHOP!

of deze SHOP