FC Nürnberg Christmas voetbalshirt 2020

Special edition voetbalshirts, daar houden we van! Vandaag hebben we er weer één in die categorie. FC Nürnberg heeft vandaag namelijk in samenwerking met kledingsponsor Umbro een speciaal Christmas voetbalshirt gelanceerd. In dit tenue speelt de 2. Bundesliga club dit weekend tegen Wurzburger Kickers. Het tenue wordt maar eenmalig gedragen en is in een gelimiteerde oplage door Umbro geproduceerd. Er zijn slechts 2.500 items op de markt.



Het nieuwe FC Nürnberg Christmas voetbalshirt 2020-2021 is geïnspireerd door een typische Nürnberger delicatesse, namelijk de Lubkuchen. De lebkuchen is een peperkoek met een speciaal patroon met amandelen op de bovenkant. De lebkuchen kun je natuurlijk vinden op de bekende kerstmarkt in de stad, welke dit jaar door de gevolgen van het coronavirus niet doorgaat. De basiskleur van het FC Nürnberg Kerst voetbalshirt is zwart en bevat een 3D print van de lebkuchen in het bordeaux rood. De ronde hals van het tenue is zwart en hetzelfde geldt voor de band aan de onderzijde van de mouwen. Het logo van Umbro staat in het wit op de rechterborst en aan de binnenkant van de hals. De rechterborst bevat de badge van de club met daaromheen de tekst: ‘’’1. Fussball Club Nürnberg – Seit 1900.’’ Sponsor Nürnberger Versicherung staat op het midden van het tenue. De onderzijde van het tenue bevat nog een speciaal label in het beige met daarin het clublogo en een silhouet van de lebkuchen. Bovendien staat in dit label dat het om een gelimiteerde oplage gaat. In de nek op de achterkant van het voetbalshirt staat de tekst: ‘’ “Lebkuchenmetropole Nürnberg - since 1395” In dit jaar werden de delicatessen voor het eerst in de stad gemaakt.

Niels Rossow, commercieel directeur bij 1. FC Nürnberg, reageert: ‘’Het nieuwe Christmas voetbalshirt pas perfect bij onze campagne ‘’We are the boys from the gingerbread city.’’ Met deze collectie en het voetbalshirt brengen we een eerbetoon aan de stad en laten we zien dat we trots zijn op onze roots.’’

De nieuwe FC Nürnberg X-Mas voetbalshirts kun je alleen bestellen in de officiële fanshop van de Duitse voetbalclub. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van dit seizoen? Check het in deze fanshop!