29 augustus 2016

FC Nürnberg voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe 1. FC Nürnberg voetbalshirts voor het seizoen 2016-2017 zijn officieel bekend gemaakt door kledingsponsor Umbro en de Duitse voetbalclub. Umbro is sinds dit seizoen kledingsponsor voor Nürnberg, hiervoor was Adidas verantwoordelijk voor de shirts. De komende vijf jaar zijn Umbro en 1. FC Nurnberg aan elkaar verbonden. Nürnberg zal de shirts dragen tijdens de wedstrijden in de 2. Bundesliga en de DFP Pokal. Nurnberg werd in het seizoen 2015-2016 derde in de competitie. In de play-offs moest er een barragewedstrijd gespeeld worden tegen de nummer 16 van de Bundesliga. Tegen Eintracht Frankfurt werd er in de strijd om promotie verloren. Hierdoor speelt 1. FC Nurnberg dit seizoen weer in de 2. Bundesliga. Enkele spelers uit de 1. FC Nürnberg zijn Guido Burgstaller, Rurik Gislason en Tim Leibold.

1. FC Nürnberg thuisshirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe thuisshirt van 1. FC Nürnberg is overwegend donkerrood met zwarte en witte details. Het Nurnberg thuisshirt heeft hetzelfde template als het uitshirt van Everton. Het Nurnberg thuisshirt heeft een strakke v-hals. De v-hals en de biesjes zijn voor de helft zwart en voor de helft wit. Nürnberger Versicherungen, een verzekeringsbedrijf versiert het midden van het shirt. Op de linkerborst het logo van 1. FCN en op de rechter dat van Umbro. De naam umbro staat ook in het wit op de mouwen. Aan de binnenkant van de kraag staan de coordinaten van het Grundig Stadion, 49.4261° N, 11.1258° W en daarboven de slogan 'Die Legende lebt' (De legende leeft). De coordinaten staan in het shirt zodat de fans en spelers altijd een verbinding hebben met 'thuis', ongeacht waar ze zijn op de wereld. Het 1. FC Nürnberg thuis tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. Dit broek heeft aan de zijkant een donkerrode afwerking. Op de pijpen de logo's van de club en de kledingsponsor. De zwarte kousen bevatten rode en twee witte banen. Het rode gedeelte bevat het embleem van Umbro. Dit thuistenue van Nurnberg zal voor het eerst te zien zal zijn in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Chemnitzer FC op zonder 24 juli 2016.

1. FC Nürnberg uitshirt en tenue 2016-2017

Het FC Nurnberg uitshirt heeft een vergelijkbaar design als het thuisshirt. Het uitshirt is voornamelijk wit met donkerrode accenten. Zo heeft de voorkant van de hals deze kleur, evenals de helft van de biesjes. Aan de zijkanten van het Nurnberg uitshirt bevindt zich een donerrode baan. Op de linkerborst het logo van 1. FCN en op de rechter dat van Umbro. De naam umbro is ook terug te vinden op de mouwen. Midden op de borst is de naam van hoofdsponsor Nurnberger Versicherungen aangebracht. Aan de binnenkant van de kraag staan de coordinaten van het Grundig Stadion, 49.4261° N, 11.1258° W en daarboven de slogan 'Die Legende lebt' (De legende leeft). Het Nurnberg uit tenue 2016-2017 heeft een wit broekje met aan de zijkanten een verticale donkerrode baan. Dit zodat de rode baan op het shirt mooi overloopt in het broekje. Het broekje bevat ook het logo van 1. FC Nurnberg en dat van Umbro. De witte kousen zijn voorzien van twee donkerrode banen met daartussen het logo van Umbro.

1. FC Nürnberg 3e shirt en tenue 2016-2017

Meest recent is het 1. FC Nürnberg 3e shirt. Dit voetbalshirt werd zondag 28 augustus 2016 gelanceerd door de Duitse club. Het shirt zal gedragen worden gedurende DFB Pokal uitwedstrijden en wanneer het niet toegestaan is om zowel het thuis- als uitshirt te dragen tijdens 2. Bundesliga wedstrijden. Het nieuwe 3e shirt is overwegend antraciet grijs van kleur. Halverwege de borst komt een opvallend detail terug. Hier vindt een overgang van antraciet grijs naar zwart plaats. Verder wordt dit 3e versierd met een antraciet grijze v-hals. Aan de binnenkant van de kraag staan de coordinaten van het Grundig Stadion, 49.4261° N, 11.1258° W en daarboven de slogan 'Die Legende lebt' (De legende leeft). De logo's die terugkomen op dit cup shirt passen zich aan de kleuren van het shirt aan. Zo is het clublogo op de linkerborst zwart. Het Umbro logo op de recherborst is wit, evenals het logo van hoofdsponsor Nürnberger Versicherungen op het midden van het shirt. Het 1. FC Nürnberg 3e tenue kent verder een zwart short en zwarte kousen. Afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Eintracht Braunschweig droeg 1 FC. Nürnberg al dit nieuwe tenue. Uiteindelijk leverde dit niet de 3 punten op. De ploeg ging kansloos met 6-1 ten onder.

Nurnberg voetbalshirt kopen

Het nieuwe 1. FC Nürnberg voetbalshirt voor 2016-2017 kan je vanaf augustus 2016 kopen in de onderstaande shop, evenals andere Nürnberg voetbalshirts. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 79,95 en voor kinderen € 64,95. In deze shop kan je het voetbalshirt van Nürnberg ook laten voorzien van een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële 1. FC Nürnberg bedrukking gebruikt!

Koop het nieuwe 1. FC Nürnberg voetbalshirt in deze shop!


Nurnberg -thuisshirt -2016-2017
Nurnberg -uitshirt -2016-2017

1. Fc Nürnberg 3e Shirt 2016-2017