12 september 2018

FC Nantes retro voetbalshirt 1994-1995

We schreven er al eerder deze week over! COPA Football heeft een exclusieve deal met de Franse club FC Nantes als het gaat om de lancering en de productie van retro voetbalshirts en trainingsjacks. Het Nederlandse voetbal retro merk heeft ook voor ‘’Les Canaris’’ een aantal unieke retro shirt uitgebracht. Eén van deze shirts betreft het shirt van het seizoen 1994-1995. Check hieronder waarom dit shirt zo legendarisch is, hoe het shirt er uit ziet en waar je het retro shirt van FC Nantes exclusief kunt bestellen.

Momenteel zijn Paris Saint Germain, Olympiuqe Lyon, Olympique Marseille en AS Monaco de topclubs van Frankrijk. Dit is echter anders geweest. In het lijstje van de clubs die de meeste Ligue 1 kampioenschappen op haar naam hebben staan, staat FC Nantes op een knappe derde plaats achter Saint Etienne en Marseille. Nantes is maar liefst acht keer kampioen van Frankrijk geworden. Een van deze kampioenschappen was in het seizoen 1994-1995. Dit seizoen beschikte trainer Jean Claude Suaudeau over een ervaren selectie. Toch was het succes van de club uit Bretagne in Frankrijk een ware verrassing en hoe! De club was vanaf het begin van de competitie maar liefst 32 duels ongeslagen. Strasbourg maakte pas aan het eind van het seizoen een einde aan de zegereeks van Nantes. Dit was de enige keer dat Nantes verloor in dit seizoen. In de aanval maakten sterren als Patrice Loko en Nicolas Qouedec het verschil. Samen scoorden de aanvaller veertig doelpunten. Ook FC Nantes cultheld N’Doram droeg met twaalf doelpunten een grote steen bij aan het kampioenschap van de in 1943 opgerichte club. Daarnaast braken sterren als Claude Makelele, Christian Karembeu, Reynard Pedros en Jean Michel Ferri door in het sterrenensemble van FC Nantes. Ook in Europa werd er niet onverdienstelijk gepresteerd. In 1995 werd de kwartfinale van de UEFA Cup behaald. Hierin verloor het over twee wedstrijden van Bayer Leverkusen. Een jaar erna behaalde Nantes zelfs de halve finale van de Champions League, waarin het uiteindelijk werd uitgeschakeld door de latere winnaar Juventus.

Het COPA Football retro shirt van Nantes heeft hetzelfde design als het tenue van destijds. Het shirt wordt gekenmerkt door de groene en gele verticale banen over het tenue. Bovendien heeft het voetbalshirt een v-hals met gevouwen kraag in het geel. Dit is ook de kleur van de bies aan de onderkant van de mouwen. De linker borst bevat het logo van Nantes en op het midden van het shirt staat de sponsor van destijds: EUREST. Het bedrijf was in de periode 1993-1998 de hoofdsponsor van Nantes. Tijdens het seizoen 1994-1995 was het Italiaanse sportmerk Diadora de kledingsponsor van de Franse club. Het logo van het sportmerk staat uiteraard niet op het nieuwe COPA retro voetbalshirt.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het shirt of check het andere FC Nantes retro voetbalshirt.

FC Nantes retro shirt bestellen

Het FC Nantes retro shirt van 1994-1995 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande SHOP. Dit kan alleen voor volwassenen in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van de retro shirts is € 59,95 en kan je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Nantes retro shirt altijd in deze WINKEL!