11 september 2018

FC Nantes retro voetbalshirt 1978-1979

Het Nederlandse retro merk COPA Football heeft weer een Franse Ligue 1 club aan zich weten te binden. Na (het inmiddels failliete) SC Bastia verzorgt COPA nu ook de retro voetbalshirts van FC Nantes. Het merk lanceerde vandaag een fraaie retro collectie, welke voetbalshirts bevat die geïnspireerd zijn door legendarische voetbalshirts uit de geschiedenis van de club. COPA Football heeft alleen de licentie voor het retro assortiment van de Franse Ligue 1 club. New Balance is de kledingsponsor van de club en verzorgt dus de tenues en trainingskleding van FC Nantes. In dit blog zoomen we alvast in op één van de nieuwe FC Nantes retro shirts en wel een hele speciale. Dit shirt werd namelijk ook gedragen door Bob Marley! Wil je alles weten over het shirt van de periode 1978-1979? Check hieronder het verhaal en het design van het voetbalshirt!

De jaren ’70 en ’80 waren voor FC Nantes vruchtbare jaren. In beide decennia werd de club twee keer kampioen. In 1979 won de club voor het eerst in de geschiedenis de Franse beker, na eerder drie finales verloren te hebben. In de finale van de Coupe de France versloeg Nantes Auxerre met 4-1 in het Stade De France door doelpunten van Pécout (drie keer) en Muller. Met sterren als Victor & Enzo Trossero, Pecout, Rampillon en Muller werd de club in 1980 ook kampioen van Frankrijk. In ditzelfde jaar wist de club ook door te dringen tot de halve finales van de Europa Cup II, maar delfde het het onderspit tegen Valencia. Met andere woorden, de jaren ’70 en ’80 waren vruchtbare jaren voor de club uit Bretagne. De successen werden ook buiten het veld gevierd. In juli 1980 organiseerde Bob Marley een concert in het La Beaujoire stadion en droeg tijdens dit concert het voetbalshirt van FC Nantes. Dit shirt is op de foto hieronder te zien. Daarnaast speelde de Jamaicaan met een aantal bandleden een vijf tegen vijf partijtje tegen een deel van de selectie van FC Nantes!

Tot zover de historie van het memorabele shirt, nu het design! Het COPA retro voetbalshirt van 1978-1979 heeft hetzelfde design als het shirt van destijds. In de periode was adidas nog kledingsponsor van de Franse club. Het shirt is geheel geel en bevat groene accenten. Deze komen terug in de mouwen en de ronde hals. Op de rechter borst prijkt het logo van Nantes FC en op het midden van het shirt staat de sponsor van destijds: Europe 1. Europe 1 was van 1976 tot 1983 de hoofdsponsor van de zevenvoudig kampioen van Frankrijk.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het legendarische COPA Football retro shirt van FC Nantes of check het retro shirt van 1994-1995. 

FC Nantes voetbalshirt bestellen

Het FC Nantes retro shirt kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande SHOP. Dit kan alleen voor volwassenen in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van de retro shirts is € 59,95 en kan je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Nantes retro shirt altijd in deze WINKEL!